Rudar prošetao Nikšićem

"Ovo je za mene neki drugi, uprkos trijumfu, težak momenat. Uvjeren sam da će me igrači razumjeti", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara i nekadašnji igrač Sutjeske.
0 komentar(a)
Sutjeska - Rudar, Foto: Savo Prelević
Sutjeska - Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2012. 08:58h

Rudar je šampionskim izdanjem u Nikšiću pokazao koliko je ozbiljan kandidat za titulu, dok se agonija Sutjeske nastavila - lakše nego što su i sami očekivali Pljevljaci su osvojili tri važna boda i održala korak sa jedinim rivalom, ekipe Budućnosti.

Izabranici Saše Petrovića su nemoćni pokušavali su grubom igrom da nadomjeste očigledan deficit u kvalitetu u odnosu na protivnika. To im nije uspjelo, jer su „rudari“ kratkim pasovima i brzim promjenama mjesta kada je bilo najpotrebnije kažnjavali domaće, koji su, kao nebrojeno puta do sada, djelovali neorganizovano i nepovezano.

Odmah u uvodnim minutima Rudar je zaprijetio udarcem iz daljine Ivanovića, ali je opasnost otklonio Đurović, odbivši loptu u korner. Ono što su propustili na startu, gosti su nadomjestili u 15. minutu. Nenad Stojanović je uputio loptu ka golu Sutjeske, u šesnestercu je odlično primio Ivanović i preciznim udarcem poslao iza leđa Lakićevića.

U 20. minutu šut Blaža Igumanovića iz slobodnog udarca prohujao je pored stative. Od tog trenutka pa sve do odlaska na odmor uzbuženja nije bilo. Zadovoljni stečenim gosti su gospodarili sredinom terena, u odnosu na domaćina koji ni u jednom trenutku nije dokazao da zaslužuje prvoligaški status.

"Prezadovoljan sam rezultatom. Očekivao sam tešku utakmicu, ali iskren da budem, lakše smo osvojili bodove nego što smo očekivali. Moram da kažem da mi je bilo teško i to drugi put na ovom terenu. Prvi put je to bilo kada sam vodio Grbalj, i trijumfovali smo sa 5:0. Ovo je za Sutjesku težak trenutak, ali sam siguran da će moj matični klub uploviti u mirnu luku, što mu od srca želim. Mojim igračima čestitam na pobjedi. Ipak, ovo je za mene neki drugi, uprkos trijumfu, težak momenat. Uvjeren sam da će me igrači razumjeti", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara i nekadašnji igrač Sutjeske.

Nakon odmora na terenu je postojao samo jedan tim, koji je već u 59. minutu riješio sve dileme oko pobjednika. Redom – u 54. minutu dobro su kombinovali Stojanović i Ivica Jovanović, čiji je šut odbranio Lakićević. Tri minuta kasnije druga radost čete Dragana Radojičića. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Blažo Igumanović, defanzivci Sutjeske odbili su loptu samo do lijevog beka Rudara, koji je natrčao i preciznim udarcem poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Šokiranog domaćina, protivnik je u 120 sekundi još jednom kaznio - Vlahović je idealno uposlio Igumanovića, koji sa lijeve strane u petercu odlično pronašao Ivicu Jovanovića, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Nikšićana. Petnaest poslednjih minuta Sutjeska je igrala sa igračem manje jer je isključen Milorad Krivokapić (žuti karton zbog starta, a zatim crveni zbog diskusije).

"Neke velike priče nema. Iz dana u dan sve više se uvjeravam u neke stvari. Protiv Rudara očigledna je razlika u kvalitetu. Pokušali smo nešto, ali moram da ponovim naišli smo na jakog protivnika. Od srca im čestitam na izvanrednoj igri i zasluženoj pobjedi. Sutjeska ulazi u jednu tešku seriju derbija sa malim fondom igrača, tankom klupom, tako da nam neće biti ni malo lako. Ja sam svjestan, međutim, da kad sam ušao u ovu priču, ići ću do kraja", rekao je Saša Petrović, trener Sutjeske.

Sutjeska – Rudar 0:3

Nikšić - Stadion kraj Bistrice.Gledalaca: 600. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Ivanović u 15, Igumanović u 57. i I. Jovanović u 59. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Đurović, Nikolić, Zogović, Marković, Krivokapić (Sutjeska). Crveni karton: Krivokapić (Sutjeska) u 75. minutu.

Sutjeska: Lakićević 6, Kosović 5 (Stefanović), Đurović 5, Zogović 5, Stijepović 5,5, Nikolić 5,5, Pejović 5, Karadzić 5 (Janjušević), Krivokapić 5, Nikolić 5,5, Marković 5 (Šušnjar).

Rudar: Mijatović -, Vlahović 6,5, Ivanović 7, Alić 7, Nestorović 7, I.Jovanović 7 (Bakoč), Stojanović 7,5 (Nerić), Brnović 6,5 (Kaluđerović), M.Jovanović 6,5, Igumanović 7, Adžić 6,5.

Bonus video: