Ko je od čvršćeg materijala, Sutjeska ili Rudar?

"Pljevljaci imaju visoke ambicije. Pripada im uloga favorita, ali to moraju opravdati na terenu", kaže Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.
0 komentar(a)
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2012. 08:25h

Možda nije najteže, ali gostovanje u Nikšiću svakako spada u kategoriju neugodnijih. Dobrim dijelom zbog tradicije, nešto zbog kvaliteta rivala, a najviše, čini se, zbog trenutnog plasmana domaćina kome je svaki naredni bod dragocjen u pokušaju da pobjegne iz opasne zone.

Međutim, bodovi su i te kako važni i Pljevljacima, jer Budućnost se ne smije ispustiti iz vida, što sve zajedno obećava zanimljiv meč kraj Bistrice. A i pokazaće se od kakvog su materijala Radojičićevi momci, imaju li snage da preskaču i ovakve prepreke, da i na prvenstvenom frontu, kao što to čine u Kupu, guraju do samog kraja.

"Neće biti lako. Kao što nikad nije protiv Sutjeske. Pa i pod Golubinjom su jesenas izvukli remi, logično je da nam danas bude još teže. Ali, drugog izbora, osim pobjede, jednostavno nemamo. Vjerujem da možemo da je ostvarimo, bez obzira na to što su oni nedavno promijenili trenera, a svaka promjena donosi nešto novo. Ipak, ne može promijeniti činjenicu da imamo kvalitetniju ekipu. Sad to samo treba potvrditi na terenu, i igrom i rezultatom", kaže jedan od najboljih igrača Rudara, Blažo Igumanović.

Fudbalerima pljevaljskog prvoligaša izuzetno je prijala neradna srijeda. Noge su se malo olabavile, udahnut je vazduh, zaboravljena sudijska greška na Starom aerodromu koja im je oduzela prvo mjesto i režirala drugačiji raspored i teži put do titule. Istovremeno, svim adutima sa kojima raspolažu popularni „rudari“, pridodat je još jedan – inat.

"Navikli smo svih ovih godina da najviše zapnemo kad je najteže i da se nikad ne predajemo prije vremena. Valjda zato i jesmo najtrofejniji klub u državi. A danas će nam trebati to samopouzdanje, jer i ono, uz iskustvo, može značajno doprinjeti u duelu sa poletnim sastavom Sutjeske. Naša prednost mogla bi biti i njihov imperativ. Ne znam koliko su njihovi mladići sposobni da se izbore sa tim problemom", zaključuje Igumanović.

Od imperativa se, doduše, ne mogu odbraniti ni u Rudaru, ali će to breme lakše podnijeti u situaciji kada njihov trener, rođeni Nikšićanin, na travnati nikšićki tepih može da izvede najjaču postavu.

Nikolić: Srce na teren

Da li Sutjeska može da odigra meč iznad stvarnih mogućnosti, biće jasno nakon devedesetominutnog nadmetanja sa Rudarom. Izabranici Saše Petrovića u meč ulaze bez prava na kiks, jer bi u slučaju novog neuspjeha, sebe doveli u gotovo bezizlaznu situaciju.

"Pokušaćemo protiv Rudara da osvojimo sva tri boda.Svjesni smo da neće biti lako, ali je sportski nadati se da možemo da ostvarimo zacrtano. Lično mislim da neriješen rezultat nije neuspjeh. Najvažnije je da damo svoj maksimum, jer samo iz takvog pristupa možemo da zabilježimo povoljan rezultat. Utakmica će biti dobra, jer Rudar u Nikšić dolazi sa jasnim ciljem", kaže Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Za nikšićkog prvoligaša do kraja sezone lakih mečeva gotovo da nema. Nakon “rudara” Sutjesku očekuje duel pod Goricom, sa Bokeljom kraj Bistrice.

"Raspored nam ne ide naruku. Međutim, ne preostaje nam ništa drugo sem da zbijemo redove. Vremena da se ispravimo svakako ima. U ovom trenutku sve smo podredili Rudaru, tako da o narednim utakmicama ne razmišljamo - ističe Nikolić u jednom dahu i nastavlja:

"Pljevljaci imaju visoke ambicije. Pripada im uloga favorita, ali to moraju opravdati na terenu. Podatak da se bore za titulu, a mi za opstanak, dovoljno govori. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, i tu iznenađenja ne može biti. Sa druge strane, glad za pobjedom, i nezavidan položaj, obavezuju nas da ostavimo srce na terenu. Vjerujem da će publika biti uz nas, jer nam je njihova podrška sada najpotrebnija", zaključio je Nikolić.

Sutjeska - Rudar

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Srđan Korać (Bar). Početak u 15.30 časova.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević - Krivokapić, Zogović, Đurović, Stijepović - J.Nikolić, Karadzić, B.Nikolić, Pejović - Šušnjar, Marković.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić (Radusinović) - Brnović, Vlahović, Igumanović - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović.

Bonus video: