Budućnost u Kotoru - Peković: Sada se kroji prvenstvo

"Bolja smo ekipa i vjerujem da možemo to da dokažemo na terenu. Potrudićemo se da ovoga puta ne dozvolimo Bokelju da napravi iznenađenje", dodaje Peković.
0 komentar(a)
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2012. 07:55h

Budućnost na otvaranju trećeg kruga gostuje na stadionu na kojem je jesenas u Kupu primila “tri komada” (3:0), protiv rivala kojeg nije dobila ni u prvenstvu na svom stadionu (1:1).

Od čak četiri meča Budućnosti i Bokelja u jesenjem dijelu sezone Podgoričani su dobili samo dva, čak su i eliminisani i iz Kupa. Ko bi rekao da se danas u drevnom gradu sastaju prvi i posljednji tim na tabeli.

Izabranici Miodraga Radulovića imaju šansu da u jednom meču naplate sav dug, te pobjednički zakočare u finalni krug šampionata.

"Jesenja statistika duela sa Bokeljom biće nam motiv više. Njima gori pod nogama i znamo da će dati sve od sebe da makar dođu do boda. Uostalom, to nije nikakva novost. Svaka utakmica nam je teška. Svi rivali najviše pružaju protiv nas, a mi, kao ekipa koja se bori za titulu, moramo sve to da prebrodimo", kaže Mitar Peković, pouzdani defanzivac Budućnosti.

Čak 35 bodova dijeli Podgoričane i Kotorane na tabeli, ali su jesenji dueli pokazali da ta razlika nestaje kada ekipe istrče na teren. Pod Goricom su svjesni da ih i ovoga puta čeka pakleno težak posao.

"Protivnik se bori za goli život, predviđa se i nevrijeme, ali ništa ne smije da nas omete na puta ka pobjedi. Zanimaju nas samo tri boda. Bolja smo ekipa i vjerujem da možemo to da dokažemo na terenu. Potrudićemo se da ovoga puta ne dozvolimo Bokelju da napravi iznenađenje", dodaje Peković.

Podgoričani će biti jači za povratnika Flavija, kome je istekla kazna od tri utakmice, ali kapiten Dragan Bošković i dalje vuče povredu leđa, pa ni danas neće biti u sastavu.

A brzi gol znatno bi olakšao posao, uvjeren je Peković:

“Na nekoliko prošlih utakmica mučili smo se dok ne povedemo. Brzi gol bi nam valjda omogućio da odigramo mirnije”.

Nije tajna, Podgoričani će osluškivati i rezultat iz Nikšiča gdje gostuje Rudar.

"Ovo je period koji može da odredi sudbinu borbe za titulu i vjerujem da ćemo se učvrstiti na prvom mjestu", zaključio je Peković.

Kotorani su već dva puta ove sezone zakinuli Budućnost, jednom su ih čak i rezultatski ponizili (3:0), ali su im danas najpotrebniji bodovi.

"Svaka utakmica je važna do kraja sezone. Ne smijemo da kalkulišemo ma ko bio protivnik. Budućnost jeste favorit, ali smo već pokazali da možemo da igramo s njima. Nadam se da će moji fudbaleri to potvrditi i ovoga puta", kaže Slobodan Drašković, trener Kotorana.

Bokelj - Budućnost

Kotor - Gradski stadion. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 15.30 časova.

Bokelj (4-2-3-1): I. Todorović - V. Pavićević, Arsenijević, M. Todorović, Videkanić - Jaredić, Junčaj - Makarić, V. Stojanović, Koljenović - I. Pavićević.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Kojašević, M. Vukčević - Radonjić, Adrović.

Bonus video: