Teri u dilemi: Kako da zaustavi Mesija i ne razočara djecu

"Mesi je najbolji fudbaler svih vremena. Sjajan je individualac, odlična osoba i pravo blago za svijet sporta. Posjeduje sve, jednostavno je magičan", istakao je Teri.
0 komentar(a)
Džon Teri, Foto: REUTERS
Džon Teri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.04.2012. 14:38h

Kako da uspješno odradi svoj posao i zaustavi Lionela Mesija, a da pritom ne razočara djecu, pitanje je koje sebi postavlja kapiten Čelzija Džon Teri. Problem je što je Mesi omiljeni igrač njegove djece, blizanaca Džordžija i Samera, koji čak imaju i dresove argentinskog asa.

"Moji klinci ga stvarno obožavaju. Bili su oduševljeni kada sam mijenjao dres sa Leom na jednoj od naših prethodnih utakmica", otkrio je Teri engleskim medijima.

Čelzi u polufinalu Lige šampiona igra protiv Barselone, kao što je bio slučaj 2009. godine, kada je Barsa prošla u finale, golom Andresa Inijeste u sudijskoj nadoknadi vremena na Stemford Bridžu, uz velike primjedbe “plavaca” su suđenje. Teri ističe da Mesija ne mogu da zaustave, ali “možda mogu Barselonu kao ekipu”.

“To smo već pokazali na našem terenu. Vidjećemo kakvu taktiku će postaviti naš menadžer", kazao je Teri.

Kapiten Čelzija, ipak, ističe da je zadovoljstvo igrati protiv Barselone.

"Kada pogledam iza sebe, ti momci i danas igraju fantastičan fudbal. Mogu da kažem da sam se oprobao protiv najboljih. Mesi je najbolji fudbaler svih vremena. Sjajan je individualac, odlična osoba i pravo blago za svijet sporta. Posjeduje sve, jednostavno je magičan", istakao je Teri.

Kalu: Imaju slabosti

Njegov saigrač Salomon Kalu smatra da aktuelni prvak Evrope ima nekoliko slabih tačaka koje njegov tim može da iskoristi u polufinalu Lige šampiona.

" Znamo da do sada nisu blistali u odbrani, primili su dosta golova i možemo da se fokusiramo na to", rekao je Kalu engleskim medijima.

Upravo novinari u toj zemlji smatraju da su šanse Čelzija u okršaju sa timom Pepa Gvardiole minimalne.

"Kao i svaki igrač Čelzija, radim naporno na treninzima i vjerujem da na terenu možemo da odgovorimo svima koji nam prognoziraju neuspjeh. Naši navijači očekuju pobjedu, kao i mi", poručio je Kalu.

Bonus video: