Liga Evrope: Tri Španca u polufinalu

Znaju se i parovi polufinala: 19. aprila igraće Atletiko Madrid - Valensija i Sporting - Atletik Bilbao, a revanši su sedam dana kasnije.
0 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2012. 21:36h

Tri španska predstavika igraće u polufinalu Lige Evrope, epilog je revanša četvrtfinala u kojima je Atletko Madrid sačuvao prednost, a Valensija nadoknadila zaostatak iz prve utakmice.

Atletik Bilbao je sve završio u prvom meču, pa je večeras samo potvrdio prolaz remijem protiv Šalkea na ”San Mamesu”, dok je četvrti predstavnik u polufinalu portugalski Sporting, koji je odolio u dalekom Harkovu, u Ukrajini (1:1).

Na kraju, znaju se i parovi polufinala: 19. aprila igraće Atletiko Madrid - Valensija i Sporting - Atletik Bilbao, a revanši su sedam dana kasnije.

Dakle, od Baskijaca zavisi da li će se 9. maja na Nacionalnoj areni u Bukureštu igrati špansko finale.

U Valensiji su prije meča više pribojavali sopstvene forme i zvižduka sa tribina, a kada su i igrači i navijači bili na nivou, AZ Alkmar nije imao šanse.

“Slijepi miševi” su već u 13. minutu imali rezultat koji ih vodi u polufinale, a već u 15. dva gola prednosti. Oba puta pogodio je Rami, dok su Alba i Hernanez samo dokrajčili Holanđane u nastavku. Tri od četiri gola Valensije bila su plod očajnih reakcija defanzivaca Alkmara.

Atletiko Madrid se u Hanoveru prvo dobro branio, a onda i poveo na fantastičan način - Adrijan Lopez je u 83. minutu bacio na zemlju čak tri protivnička igrača, uključujući i golmana Zilera, prije nego što se ušetao u mrežu. Diuf je devet minuta prije kraja vratio neizvjesnost, ali je nezaobilazni Falkao potvrdio prolaz “kolčonerosa”.

Atletik Bilbao i Šalke priredili su novu goleadu - Njemci su dva puta vodili, a Baskijci dva puta stizali. Ipak, njihov prolaz nije dolazio u pitanje.

Meč će se pamtiti po sjajnom golu Raula, ukupno četvrtim protiv španskih klubova od kada je 2010. napustio Španiju.

Rezultati:

Atletik Bilbao - Šalke 2:2 (prvi meč 4:2)

Gomez 41, Susaeta 55 - Huntelar 29, Raul 52

Hanover - Atletiko Madrid 1:2 (prvi meč 1:2)

Diuf 81 - Adrijan 63, Falkao 87

Metalist - Sporting 1:1 (prvi meč 1:2)

Kristaldo 57 - Van Volfsvinkel 44

Valensija - AZ Alkmar 4:0 (prvi meč 1:2)

Rami 15, 17, Alba 56, Hernandez 80

Polufinale (19/26. april)

Atletiko Madrid - Valensija

Sporting - Atletik Bilbao

Finale

Bukurešt, 9. maj

Bonus video: