Žalba Petrovca odbijena kao neosnovana

Razlog koji OFK Petrovac navodi u žalbi na navedenu utakmicu o nepravilnom isključenju njihovog igrača ne može se podvesti pod član 68 i 69 o bitnoj povredi Pravila fudbalske igre, kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2012. 18:03h

Komisija za takmičenje FSCG odbila je kao neosnovanu žalbu Petrovca zbog navodnih "povreda pravila fudbalske igre od strane sudije" na prvom meču polufinala Kupa protiv Rudara u Pljevljima.

Komisija je registrovala meč postignutim rezultatom (2:0 za Rudar), a u saopštenju se kaže:

"OFK Petrovac se poziva na član 68 tačka 5 i član 69 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima kojima se definiše pogrešna primjena, odnosno bitna povreda Pravila fudbalske igre.

OFK Petrovac u žalbi navodi da je glavni sudija nepravilno isključio njihovog igrača Nemanju Leverdu čime je napravio bitnu povredu Pravila fudbalske igre zbog čega traže da se utakmica poništi i odigra nova".

"Pravilnik o fudbalskim takmičenjima član 68 i 69 jasno definiše kada postoji bitna povreda Pravila fudbalske igre zbog koje se utakmica može poništiti.

Razlog koji OFK Petrovac navodi u žalbi na navedenu utakmicu o nepravilnom isključenju njihovog igrača ne može se podvesti pod član 68 i 69 o bitnoj povredi Pravila fudbalske igre, jer se isključenje igrača, bilo ono pravilno ili nepravilno, ne smatra bitnom povredom Pravila fudbalske igre, što je jasno definisano u pomenutom članu 69 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima", stoji u obrazloženju odluke.

Napadač Petrovca Leverda dobio je drugi žuti karton jer je bez dozvole sudije ušao u teren nakon što mu je kraj aut linije ukazivana medicinska pomoć. Iz Petrovca su, međutim, tvrdili da je Leverda ušao na teren nakon dozvole arbitra Jovana Kaluđerovića.

Bonus video: