Murinjo: Barselona je super favorit u Ligi šampiona

"Barselona nije favorit, ona je super favorit. Definitivno će igrati u finalu, jer su jako dobri", rekao je Murinjo.
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: BETA/AP
Murinjo, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 05.04.2012. 11:36h

Trener Real Madrida Žoze Morinjo ocijenio je da je Barselona "super favorit" u Ligi šampiona, u čijem finalu mogu da se nađu dva fudbalska giganta.

"Barselona nije favorit, ona je super favorit. Definitivno će igrati u finalu, jer su jako dobri", rekao je Murinjo nedugo pošto je njegov tim izbacio Apoel u četvrtfinalu Lige šampiona.

Portugalski trener je tako ocijenio da njegov bivši tim Čelzi nema nikakve šanse protiv branioca titule Barselone.

Real je slavio protiv kiparske ekipe sa ukupno 8:2, dok je Čelzi "preživeo" Benfiku, slavivši sa 2:1, ukupno 3:1, ali je još od prvog poluvremena igrao sa igračem više, pošto je isključen Maksi Pereira.

Madriđane u polufinalu čeka još jedan gigant, Bajern Minhen.

"Vrlo opasan rival. Ovo je, međutim, polufinale u kome želim da učestvujem i u kome igrači žele da igraju. Mislim da će Evropa uživati u njemu", rekao je trener koji je sa Interom osvojo Ligu šampiona pobijedivši Bajern.

Apoel je ušao u istoriju pošto je postao prvi klub sa Kipra koji je prošao u drugu fazu Lige šampiona, zbog čega je trener ekipe, srpski stručnjak Ivan Jovanović rekao da je ponosan.

"Bilo je zadovoljstvo igrati ovdje, u ovakvoj utakmici. Ovo je kruna karijere za sve nas, a krajnji rezultat nije važan, jer treba da budemo ponosni na cijelo naše učešće u Ligi šampiona", rekao je Jovanović poslije utakmice.

Bonus video: