Sudijska komisija: Gol Budućnosti iz ofsajda

Komisija konstatovala da je napadač Budućnosti Darko Nikač bio u ofsajdu kada je postigao pobjedonosni gol protiv Mladosti
66 pregleda 0 komentar(a)
Ofsajd, Foto: TV Vijesti
Ofsajd, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.04.2012. 18:28h

Potvrđeno je i zvanično - napadač Budućnosti Darko Nikač bio je u ofsajdu kada je u 92. minutu meča posljednjeg kola drugog kruga protiv Mladosti pogodio mrežu i time sačuvao prvo mjesto na tabeli.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je na osnovu izvještaja kontrolora i video materijala komentarisala situacije iz mečeva 22. kola, koji su igrani prošle subote.

U obrazloženju neregularnog gola Budućnosti se kaže:

“U sudijskom dodatku drugog poluvremena, drugi pomoćni sudija Vladan Todorović napravio je ozbiljnu grešku kada nije signalizirao nedozvoljeni ofsajd položaj napadača gostiju sa brojem 22 iz kojeg je postignut pogodak. Kako je ovaj pogodak imao uticaj na konačan ishod utakmice, Komisija je potvrdila ocjenu kontrolora suđenja - ”neprihvatljivo suđenje”, kaže se u saoštenju komisije, objavljenom na sajtu FSCG.

Gol Budućnosti iz nedozvoljene pozicije izazvao je prije dava dana reakciju Uprave Rudara. Pljevljaci su u subotu nakon pobjede nad Dečićem (1:0) čekali vijesti iz Podgorice i nadali se preuzimanju prvog mjesta na tabeli, a onda je Budućnost dala gol.

“Sva ova (slučajna ili namjerna) dešavanja drastično su oštetila Rudar i skrojila tabelu uoči trećeg kruga”, pisalo je, između ostalog, u saopštanju Pljevljaka.

A samo desetak dana ranije, na suđenje se žalila Budućnosti. Podgoričani su čak organizovali konferenciju za novinare na kojoj su puštali snimke i dijeli novinarima CD-ove sa spornim detaljima iz dva ovoseznoska meča sa Rudarom.

Osim sa utakmice Budućnost - Mladost, komisija je imala primjedbu na suđenje sa meča Mogren - Berane (2:0).

“Smanjena je ocjena sudiji Radoju Pajoviću koju je dobio od kontrolora suđenja. Naime, sudija je propustio da dosudi slobodan udarac za gostujuću ekipu oko sredine terena u 34. minutu, a u nastavku domaćin je iskoristio navedenu grešku sudije i postigao pogodak. Svojom pogrešnom procjenom, sudija je uticao na rezultat”, saopštila je komisija.

Bonus video: