Danski fudbaleri protiv igranja na vještačkoj podlozi

Danski sindikat igrača sproveo je anketu tim povodom i čak 96 odsto ispitanika izjasnilo se da više voli da igra na prirodnoj, nego na vještačkoj travi...
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 10:33h

Velika većina danskih fudbalera izjasnila se protiv igranja na terenima sa vještačkom travom, kritikujući klubove koji namjeravaju od naredne sezone da uvedu takvu podlogu.

Danski sindikat igrača sproveo je anketu tim povodom i čak 96 odsto ispitanika izjasnilo se da više voli da igra na prirodnoj, nego na vještačkoj travi.

Njih 83 odsto smatra da fudbal gubi draž igranjem na vještačkoj travi, a kao glavne razlike u odnosu na prirodnu naveli su brzinu i odbijanje lopte i poteškoće prilikom klizećih startova.

"Fudbaleri danske Superlige poručili su zajedno i jasno - ne žele terene sa vještačkom travom", izjavio je direktor danskog sindikata igrača Mads Oland za sajt Međunarodnog sindikata profesionalnih fudbalera (FIFPro).

U danskoj Superligi zimska pauza traje skoro tri meseca kako bi se izbjeglo igranje na prirodnoj travi po lošim vremenskim uslovima.

Bonus video: