FK Rudar: Čudne stvari na našu štetu

Pljevljaci zamjeraju i disciplinskoj komisiji FSCG na nedosljednosti u sankcionisanju brojnih prekršaja za vrijeme i poslije derbija protiv Budućnosti...
58 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2012. 07:28h

Zbog, kako su kazali, ukupnih dešavanja u Prvoj T-Com fudbalskoj ligi, sve češćih sudijskih grešaka na štetu Rudara, a posebno od derbija u Podgorici i pobjede pljevaljskog prvoligaša, saopštenjem se oglasio FK Rudar u kome se izražava zaprepašćenje zbog riječi izrečenih na konferenciji za novinare FK Budućnost, kojima je nepravedno, bez dokaza i argumenata, optužen pljevaljski klub da je, kako je naglašeno, „odradio sudiju“ i na taj način došao do bodova.

“Sportski direktor podgoričkog tima za tu svoju netačnu i proizvoljnu tvrdnju nije kažnjen, nije odgovarao, a za zasluženi poraz svoje ekipe, kao isključivog krivca, optužio je glavnog sudiju utakmice. Međutim, snimak utakmice i kasniji zaključci sudijske komisije nedvosmisleno su pokazali da je u derbiju, u stvari, oštećen Rudar. Ipak konstatujemo da je glavni sudija utakmice dobro i hrabro obavio svoj posao, što očigledno ne odgovara Budućnosti, pogotovo ako se igra u Podgorici”.

Pljevljaci zamjeraju i disciplinskoj komisiji FSCG na nedosljednosti u sankcionisanju brojnih prekršaja za vrijeme i poslije derbija.

“Za lošu organizaciju (bacanje baklji, petardi, čak i stolica na teren zbog čega je utakmica nekoliko puta prekidana), Budućnost je kažnjena sa 600 eura. Poređenja radi Rudar je zbog jedne ubačene plastične flaše na atletsku stazu i to u jednoj mirnoj utakmici, kažnjen 500 eura. Nedosljednost (blaga kazna) ponovljena je i u slučaju fudbalera Budućnosti Flavia koji je prvo nogom udario našeg igrača, potom ga i ošamario i za taj prekršaj kažnjen sa mjesec neigranja. Žalba Budućnosti uslovila je da se ta ionako blaga kazna, još više ublaži pa je Flavio kažnjen samo sa tri meča neigranja.

U Rudaru ističu da se na pomenuti susret uopšte ne bi vraćali, jer su ta dešavanja već svrstali u kategoriju „ko gubi, ima pravo da se ljuti“ da se poslije derbija nisu počele da događaju čudne stvari, koje direktnu, rezultatsku štetu nanose Rudaru.

“Na utakmici u Beranama, sudija je (slučajno ili namjerno) propustio da dosudi penal u našu korist čime nas je je direktno oštetio, uticao na konačan ishod i za to dobio nezadovoljavajuću ocjenu. I to nije sve. Slučajno ili namjerno, na utakmici protiv Mladosti, Budućnosti je u 92. minutu priznat pobjedonosni pogodak, iako je snimak nedvosmisleno potvrdio da je postignut iz očiglednog i dubokog ofsajda u kome se nalazio strijelac. Sva ova (slučajna ili namjerna) dešavanja drastično su oštetila Rudar, najviše u bodovnom saldu i skrojila tabelu uoči trećeg prvenstvenog kruga”, piše u saopštenju, uz poruku navijačima i ukupnoj crnogorskoj fudbalskoj javnosti, da će Rudar i dalje igrati pošteno, boriti se isključivo sportskim sredstvima i samo na terenu, kao bi i ove godine osvojio duplu krunu.

Bonus video: