Penali srušili Milan, Bajern ponovo rutinski

Milan nije uspio, duel dva velikana na „Nou Kampu” je završen onako kako je i bilo očekivano - Barselona je slavila sa 3:1 i 5. put zaredom se plasirala u polufinale Lige šampiona.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 21:06h

Milan nije uspio, duel dva velikana „Nou kampu” je završen onako kako je i bilo očekivano - Barselona je slavila sa 3:1 i 5. put zaredom se plasirala u polufinale Lige šampiona.

Barsa je vjerovatno imala i pomoć sudija (kod penala za 2:1 nakon duela Alesandra Neste i Serhija Busketsa), ali je, kada se sve sabere, u ovom dvomeču pokazala više od „rosonera”, koji nisu našli rješenje kako da zaustave „blaugranu”.

U polufinale se plasirao i Bajern, ali to i nije novost, jer su Bavarci sve riješili još u prvom meču u Marseju.

Sjutra veče će se znati na koga ide šampion (na Čelzi ili Benfiku), kao i da li će Evropa da dobije veliki derbi - Bajern očekuje da Real dokrajči APOEL.Medijevi penali, gol NoćerinaBarsa je u prvom poluvremenu promašivala šanse (prednjačio Mesi), a dva gola je dala sa penala, od kojih je drugi najblaže rečeno sporan...

Ipak, holandski arbitar Bjern Kuipers je uradio šta je uradio, pa je Barsa već na poluvremenu imala rezultat koji je vodi među četiri najbolja tima u Evropi.

Tako je i izjednačujući gol Antonija Noćerina, poslije odličnog pasa Zlatana Ibrahimovića, anuliran odmah.

"Imali smo cilj - da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Nismo to uradili, ali je najvažnije da smo u polufinalu. Eliminisali smo velikog protivnika", rekao je Andres Inijesta, strijelac trećeg gola.

U nastavku, kako je vrijeme odmicalo, Milan je bio sve sporiji i manje ubitačan, a Barsa je u svom stilu riješila stvari pogotkom Inijeste.

Moglo je da bude i ubjedljivije na kraju, ali to ne bi bilo pravedno - Milan u ovom dvomeču možda nije zaslužio prolaz, ali jeste da makar iz Evrope ode časno.

"Rekao sam da je Milan veliki tim i da nas čeka težak posao u revanšu. Ovaj meč je bio komplikovan, u jednom trenutku smo, kod 1:1, čak i bili van Evrope, ali naša reakcija je bila brza", rekao je trener Barse Pep Gvardiola, čiji tim je 5. uzastopnim učešćem u polufinalu izjednačio rekord Reala iz 50-ih godina prošlog vijeka."Korijere": Velikodušni Kuipers!Milan ima probleme sa sudijama u Seriji A, a sada mu se nešto slično dešava i u Evropi.

"Barsi su poklonjena dva penala - jedan smo joj dali mi, drugi sudija", istakao je Masimilijano Alegri.

"Milan je eliminisan uz dva gola Mesija iz penala, od kojih je onaj drugi bio velikodušan poklon sudije Kuipersa", napisao je "Korijere delo sport".

I Masimo Ambrozini je "bio zadužen" da priča o arbitrima.

"Zaista treba imati hrabrosti pa na ovakav način uticati na četvrtfinalni meč u Ligi šampiona", bio je Ambrozini bijesan na sudiju Kuipersa.

Ostala je i misterija šta se dogodilo sa Alešandreom Patom - Brazilac je ušao u igru u 70. a zamijenjen je već u 83. minutu zbog povrede...Bavarska mašinaBajern će, ako se sjutra ne dogodi neko čudo u Madridu, morati da se sprema za pakleno polufinale protiv Reala.

A kako Bavarci igraju u posljednje vrijeme, u tom okršaju za finale je sve moguće.

Njemci su večeras kombinovali, u prvom timu nije bilo Arjena Robena ni Marija Gomesa, ali se istakao Ivica Olić - pogocima u 17. i 37. minutu Hrvat je završio posao na "Alijanc areni" i bacio rukavicu Žozeu Murinju i Kristijanu Ronaldu.

"Ovaj revanš smo shvatili mnogo ozbiljnije nego što su mnogi očekivali. Cijenimo Ligu šampiona i sve protivnike u njoj, zato opuštanja nije smjelo da bude", istakao je Filip Lam.

Barselona - Milan 3:1 (prvi meč 0:0)

Barselona - Stadion "Nou Kamp". Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija). Strijelci: Mesi u 11. (penal) i 41. (penal), Inijesta u 53. za Barselonu, Noćerino u 33. minutu za Milan. Žuti kartoni: Maskerano, Kuenka (Barselona), Antonini, Nesta, Sedorf, Robinjo, Mekses, Lopes (Milan).

Barselona (4-3-3): Valdes - Dani Alveš, Pike (Adrijano), Maskerano, Pujol - Buskets, Ćavi (Alkantara), Inijesta - Fabregas (Keita), Mesi, Kuenka.

Milan (4-3-1-2): Abijati – Abate, Nesta, Mekses, Antonini - Ambrozini, Noćerino, Sedorf (Akvilani) - Boateng (Pato/Maksi Lopes) - Ibrahimović, Robinjo.

Bajern - Marsej 2:0 (2:0)

Minhen - Stadion "Alijanc arena". Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška). Strijelci: Olić u 17. i 37. minutu. Žuti kartoni: Alaba (Bajern), M'Bia (Marsej).

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luis Gustavo, Timoščuk – Kros (Pranjić), Miler (Rafinja), Riberi - Olić (Gomes).

Marsej (4-3-3): Mandanda - Azpiliketa, Fani, N'Kolo, Morel (Amalfitano) - Šejru, M'Bia, Valbuena - Brandao (Žinjak), Remi (Kabore), A. Aju.

Galerija

Bonus video: