Očekuje se novi spektakl u Madridu

O mogućem povratku APOEL-a u ovaj dvomeč niko i ne pomišlja, pa se na „Bernabeuu” očekuje novi spektakl u režiji igrača Žozea Murinja...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2012. 08:48h

Realu je ostalo da kruniše veliku pobjedu iz Nikozije i da odigra revanš za navijače, koje je ove sezone navikao na goleade kada su mečevi u Madridu u pitanju.

O mogućem povratku APOEL-a u ovaj dvomeč niko i ne pomišlja, pa se na „Bernabeuu” očekuje novi spektakl u režiji igrača Žozea Murinja.

Sa druge strane, Kiprani dolaze u Španiju da se na pravi način oproste od sezone u kojoj su svako malo mijenjali istoriju.

Mnogo više neizvjesnosti moglo bi da bude u duelu Čelzija i Benfike u Londonu. Engleski tim brani pobjedu od 1:0 iz Lisabona, a „orlovi” se nadaju da polufinale nije tako daleko kao što izgleda...

„Merengese” interesuje Bajern

Murinjo je dugo razgovarao sa novinarima, a kada su ga upitali da li će gledati meč Barselone i Milana istakao je da ga „taj meč puno i ne zanima”.

"Gledaću Bajern i Marsej. Za mene je ta utakmica mnogo važnija, jer vjerujem da je njemački tim naš naredni protivnik u Ligi šampiona", jasan je bio Portugalac.

Tri gola prednosti sa Kipra iz prve utakmice, međutim, ne mogu da zavaraju Murinja.

"Malo ko vjeruje da APOEL može da nam da četiri gola u Madridu, ali mi i dalje respektujemo tu ekipu. Takođe, imamo obavezu i prema našim navijačima, pred njima uvijek moramo da se dokazujemo", odbio je Murinjo mogućnost da njegova ekipa u meč uđe opušteno.

Niko nije trofejan kao ja

Onda je proradio Murinjov ego, izazvan pitanjima o njegovoj budućnosti.

"U posljednjih 10 godina niko nije osvojio više trofeja od mene. Nemoguće je stalno pobjeđivati, a ako to ipak radite redovno, onda postajete dio istorije. Pobjednike uvijek pamte, pa kada vam se ukaže prilika da pobjeđujete ne smijete da je propustite", istakao je 49-godišnji trener koji u bliskoj budućnosti želi da obara rekorde s Realom, a potom i reprezentacijom Portugala.

"Imam tri velika cilja. Želim da budem prvi koji će s trećom različitom ekipom da osvoji Ligu šampiona (nakon Porta i Intera), onda želim da kompletiram naslove prvaka u tri najjače evropske lige (Engleska, Italija, Španija). Posljednji, ali ne manje važan cilj, jeste da budem prvi selektor koji će nešto da osvoji s reprezentacijom Portugala", zaključio je Murinjo.

Kiprani za ponos

Kiparski san je trajao mjesecima, a možda bi bio i nastavljen da tim Ivana Jovanovića nije naišao na tako moćnog protivnika.

Bez obzira na kraj evropske odiseje, Nikozija očekuje da APOEL večeras ponosno napusti Madrid.

"Da budem jasan, ne idemo u Madrid turistički. Cilj je da se dokažemo i na velikoj sceni, da napravimo što bolji rezultat za kraj. Real je dokazao snagu u prvom meču, ali i nakon te utakmice sam bio ponosan na moje igrače", rekao je srpski trener.

Čelzi završava posao

Cijela Engleska je okrenuta Čelziju, jedinom timu sa Ostrva u završnici evropskih takmičenja.

Minimalni trijumf sa „Da Luša” (gol Salomona Kalua) je, čini se, dovoljan za miran revanš, ali Čelzi je ove sezone toliko puta razočarao da je izgubio povjerenje svih...

"Ovu šansu ne smijemo da propustimo. Bilo bi jako dobro kada bismo se plasirali u polufinale, i to u sezoni punoj preokreta. Imamo dva cilja - to je da eliminišemo Benfiku i da izborimo Ligu šampiona kroz Premijer ligu. Vjerujem da su oba dostižna", kazao je Frenk Lampard.

Portugalci i dalje žale za prvom utakmicom.

"Taj meč je dokazao da ne pobjeđuje uvijek bolji tim. Ipak, znam da imamo kvalitet da slavimo u Londonu", optimista je kapiten Luizao.

Šou Murinja

Portugalca su na konferenciji za medije pitali i šta misli o informaciji da će na ljeto da ponudi Gonzala Iguaina i 8,5 miliona funti kako bi dobio Serhija Aguera iz Mančester sitija. Međutim, uslijedio je odgovor kakav samo Murinjo može da ponudi.

"Naslovna strana „Asa” je lažna. Zaboravite da ću vam odgovoriti na takva pitanja. Prošle sedmice sam potpisao za Mančester siti, Iker Kasiljas je pošao u Šalke, Iguain u Malagu, Di Marija ko zna gdje, Kajl Voker je već u Realu... Šta bih imao na sve to da kažem", rekao je Murinjo.

Trener Reala je potom objasnio da Iguain nije na izlaznim vratima.

"Zadovoljni smo njegovim partijama, on je napadač svjetske klase. Očekujem da ostane još dugo u Realu", kazao je Murinjo.

REAL M. - APOEL (prvi meč 3:0)

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”. Sudija: Đanluka Roki (Italija). Početak u 20.45.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Altintop, Pepe, Varan, Koentrao - Granero, Šahin - Kaljehon, Kaka, Ronaldo - Iguain.

APOEL (4-2-3-1): Hjotis - Pursaitidis, Kaka, Žorž, Boaventura - Moraiš, Pinto - Haralambidis, Marsinjo, Manduka - Ailton.

ČELZI - BENFIKA (prvi meč 1:0)

London - Stadion „Stemford bridž”. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Početak u 20.45.

Čelzi (4-3-3): Čeh - Ivanović, Teri, Kejhil, Kol - Lampard, Esjen, Ramireš - Mata, Tores, Staridž.

Benfika (4-1-3-2): Artur - Maksi Pereira, Luizao, Havi Garsija, Emerson - Matić - Bruno Sezar, Aimar, Gaitan - Kardoso, Rodrigo.

Bonus video: