Manćini podržao Balotelija

Mislim da je mlad i nadam se da će se popraviti vrlo brzo zbog njegove budućnosti. Igrač poput Marija bi u Premierligi trebao da daje jedan ili dva gola svaku utakmicu", rekao je Manćini.
0 komentar(a)
Mario Baloteli i Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli i Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2012. 15:14h

Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini podržao je problematičnog italijanskog napadača Marija Balotelija...

Nakon subotnjeg remija protiv Sanderlanda (3:3), u kojem je Baloteli postigao dva gola, Manćini je kritikovao tamnoputog napadača, ocijenivši kako je igrao kriminalno.

Takođe, navodno je vezista "građana" Jaja Ture kasnije u svlačionici fizički nasrnuo na Balotelija, a daljnji sukob spriječio je njegov brat Kolo Ture.

Još ranije tokom sedmice Baloteli se takođe pojavio na naslovnicama medija, kako zbog "upada" na pres konferenciju novog trenera Intera Andreia Stramaćonija, tako i zbog svađe na treningu s Manćinijem.

"Frustriran sam ponekad jer mislim da nije moguće da igrač njegove klase i tehnike može da odigra takvu utakmicu. Mislim da je mlad i nadam se da će se popraviti vrlo brzo zbog njegove budućnosti. Igrač poput Marija bi u Premierligi trebao da daje jedan ili dva gola svaku utakmicu", rekao je Manćini.

Usprkos posljednjem kiksu kojim je Mančester junajted gradskom rivalu sedam kola prije kraja pobjegao na velikih pet bodova razlike, italijanski trener ističe kako prvenstvo nije gotovo.

"Poruka je uvijek ista: "Učinićemo sve za osvajanje titule."

Upitan šta je rekao igračima u svlačionici nakon utakmice protiv Sanderlanda, Manćini je dodao:

"Ništa, bili su preumorni. Rekao sam samo "vjerujte u sebe", jer imamo sedam utakmica u kojima je u igri 21 bod. Mislim da bi s 92 osvojena boda osvojili titulu.

Bonus video: