APEOL sjutra završava evropsku sezonu iz snova

APOEL je već ušao u istoriju kada je postao prvi tim sa Kipra u drugoj fazi Lige šampiona, a eliminacijom Olimpika iz Liona u osmini finala izazvao je pravo slavlje na ulicama te ostrvske države.
0 komentar(a)
Apoel, Foto: Beta/AP
Apoel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2012. 14:46h

Fudbaleri APOEL-a sjutra gostuju španskom Realu u Madridu u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, a Kiprani se u toj utakmici najvjerovatnije opraštaju od evropskog dijela sezone iz snova, pošto su na svom terenu izgubili 3:0.

Meč u Madridu počinje u 20.45, a APOEL će teško nadoknaditi prednost španske ekipe koju su joj donijeli Karim Benzema sa dva i Kaka sa jednim golom.

Real je u devet mečeva u Ligi šampiona ove sezone pobijedio u osam, a njihov trijumf u prvom meču četvrtinala protiv APOEL-a je ukupno 200. u tom takmičenju.

"Ne idemo u Madrid na odmor. Igrači će da dati sve od sebe da izbore najbolji mogući rezultat. Niko nije vjerovao ni da ćemo ući u četvrtfinale i to nam niko nije poklonio, apsolutno smo zaslužili", rekao je predsjednik APOEL-a Fivos Erotokritu.

APOEL je već ušao u istoriju kada je postao prvi tim sa Kipra u drugoj fazi Lige šampiona, a eliminacijom Olimpika iz Liona u osmini finala izazvao je pravo slavlje na ulicama te ostrvske države.

APOEL u svakom slučaju čeka izuzetno teška borba za titulu u kiparskom prvenstvu, pošto se u plej-ofu takmiči sa Anortozisom, Omonijom i vodećim AEL-om, od koga ima dva boda manje.

Kraljevski klub u španskoj Primeri ima šest bodova više od drugoplasirane Barselone.

U drugom sjutrašnjem revanš meču četvrtfinala Lige šampiona engleski Čelzi sa prednošću od 1:0 dočekuje portugalsku Benfiku.

Benfika je bila u seriji od 10 utakmica bez poraza na svom terenu do četvrtfinala, a Čelzi ove sezone do tog meča nije pobijedio na gostovanju.

"Utakmica u Lisabonu je ostavila gorak ukus u našim ustima jer Čelzi nije zaslužio da pobijedi. Pokazalo se da ekipa koja bolje igra ne trijumfuje uvijek, a istina je da smo bili bolji rival", rekao je kapiten portugalske ekipe Luisao.

Čelzi ove sezone pruža nešto slabije igre nego što je to prethodnih bilo uobičajeno. Englezi na tabeli Premijer lige imaju pet bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema, koji je na poziciji koja vodi u Ligu šampiona sljedeće sezone.

Portugalska ekipa je na drugom mjestu u prvenstvu, sa samo bodom manje od vodećeg Porta.

Bonus video: