Pakleni finiš „đavola”, titula sve bliže

Blekburn je dugo bio konkurentan tim Junajtedu, ali je u finišu individualna klasa napravila razliku - evrogolovi Valensije u 81. i Janga u 86. su riješili pobjednika
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Beta/AP
Valensija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.04.2012. 21:25h

Navijači Mančester junajted sada osjećaju miris titule, bez obzira što im je menadžer Sitija Roberto Manćini neposredno prije večerašnje utakmice sa Blekburnom prorekao da „nema šanse da pobijede”.

„Đavoli” su, ipak, velika ekipa - slavili su sa 2:0 i sada imaju pet bodova više od „građana” na liderskoj poziciji.

Na Ostrvu su prilično sigurni da je ovo bio ključni korak tima ser Aleksa Fergusona na putu ka odbrani titule šampiona.

„To fali Sitiju - da izmisli pobjedu u utakmici u kojoj nije uradio ništa spektakularno”, napisao je BBC.

Blekburn je dugo bio konkurentan tim Junajtedu (u prvom poluvremenu je najbolji akter bio David de Hea), ali je u finišu individualna klasa napravila razliku - evrogolovi Antonija Valensije u 81. i Ešlija Janga u 86. minutu su bili dovoljni da Roversi opet padnu u zonu ispadanja, a Mančester poleti ka tituli.

A druga strana Mančestera, ona koja je obojena u plavu boju, polako gubi nadu da ova sezona može da bude krunisana trofejom.

Pet bodova minusa su, čini se, previše, pogotovo što u Sitiju svi gube kompas - od Manćinija, do igrača koji se svako malo sukobe na terenu i u svlačionici...

"Napravili smo veliki korak, ovaj meč je bio jako težak za nas. Ipak, karakter ekipe je toliko jak da se nikada ne predaje", rekao je Ferguson.

Junajted do utakmice sa Sitijem na „Itihadu” (30. aprila) ima duele sa KPR-om, Viganom, Aston Vilom i Evertonom.

Bonus video: