Savićević: Barsa 60, Milan 40 odsto!

"Ako odbrana Milana zadrži Mesija kao u prvom meču, mislim da Milan nije daleko od prolaza dalje. Očekujem puno i od Ibrahimovića", kazao je Savićević
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2012. 13:02h

Predsjednik FSCG Dejan Savićević nezaobilazna je figura bogate istorije duela Barselone i Milana, baš kao i što je njegova partija u finalu Lige šampiona 1994. sama po sebi istorija.

Neuhvatljivi driblinzi, asistencije, fenomelani lob udarac kojim je definitivno potučen Krojfom “drim-tim” sa Romarijom, Stoičkovim, Gvardiolom i ostalim majstorima, bili su samo dio Savićevićevog repertoara te atinske večeri (4:0 za Kapelov MIlan).

Nešto slično Milanu će trebati večeras, tačno 18 godina kasnije. Barselona je još bolja nego što je bila tada, ali Milan ima pravo da se nada nakon 0:0 iz prve utakmice.

"Kome dajem prednost? U procentima, 60 odsto za Barselonu, 40 za Milan", kazao je Savićević italijanskim medijima najavljujući večerašnji spektakl na “Nou kampu”.

"Sve će zavisiti od početka meča. Naravno, nadam se i volio bih da Milan prvi povede. Tek bi smo tada gledali pravu utamicu", dodao je Savićević.

Mesi ili Ibrahimović, pitanje svih pitanja.

"To su dva najvažnija igrača na terenu. Kada oni daju golove, Barselona i Milan uglavnom pobjeđuju", nastavio je Savićević.

"Ako odbrana Milana zadrži Mesija kao u prvom meču, mislim da Milan nije daleko od prolaza dalje. Očekujem puno i od Ibrahimovića, on se vraća na stadion na kojem je igrao. Vjerujem u njegov motiv, jer je već jedan meč protiv Barselone u gostima zbog povrede propustio".

Bonus video: