OMLADINCI

Danci posljednji filter pred start kvalifikacija

Utakmice sa Dancima biće ujedno i posljednja provjera crnogorskih omladinaca uoči turnira elitne runde kvalifkacija koji se igra u Engleskoj od 25. do 30. maja...
68 pregleda 0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.04.2012. 18:28h

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je danas spisak igrača za prijateljske mečeve sa Danskom, koji se igraju 11. i 13. aprila na kampu FSCG Podgorici.

Utakmice sa Dancima biće ujedno i posljednja provjera crnogorskih omladinaca uoči turnira elitne runde kvalifkacija koji se igra u Engleskoj od 25. do 30. maja.

Miljenovićeva četa je nedavno igrala dvije utakmice sa evropskim šampionom Španijom i ostavila sjajan utisak u prvom meču, koji je završen neriješeno 2:2.

"Furija" je dva dana kasnije slavila sa 3:0, ali je Crna Gora igrala bez više od pola najbolje postave.

Danski omladinci su gotovo redovni učesnici elitne runde kvalifkacija EP.

U posljednjih pet kvalifkacionih ciklusa "crveno-bijeli" su tri puta nastupali na turnirima elitne runde.

Za plasman na završnicu Evropskog prvenstva boriće se sa selekcijama Grčke, Turkse i Kipra na turniru koji će se održati u njihovoj zemlji.

Većina reprezentativaca Danske već je imala priliku da nastupi protiv kadetske reprezentacije Crne Gore, na kvalifikacionom turniru koji je 2009. odigran u Podgorici i Nikšiću.

Danci su u meču posljednjeg kola tukli Crnu Goru čak sa 8:1, što je najteži poraz jedne crnogorske selekcije od sticanja nezavisnosti.

Za razliku od selekcije Danske, koja će nastupiti u gotovo nepromijenjenom sastavu u odnosu na meč u Nikšiću iz septembra 2009. godine, za našu selekciju igraće samo dva igrača koja su nastupila u tom duelu.

Na spisku su golmani Petković (Bokelj) i Kordić (Vojvodina), defanzivci Tatar (Budućnost), Milošević (Mogren), Kopitović (Budućnost), Mitrović (Mladost), Mustur (OFK Beograd) i Vujačić (Zeta), igrači sredine terena Kaluđerović (Rudar), Pepić (Karlsrue), Kalezić (Budućnost), Marko Vukčević (Budućnost), Bakić (Mogren), Đorđević (Mogren) i Janković (Partizan), te napadači Boljević (Zeta), Kordić (Vojvodina) i Zarubica (Crvena zvezda).