Radojičić: Biće sve u nijansama

"Naravno da smo dobro proanalizirali gdje, s kim i kada igramo, ali mi ni u trećem krugu nećemo odustajati od standardne procedure po kojoj mislimo samo na sljedećeg rivala", kaže Radojičić
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.04.2012. 16:23h

- Ni zadovoljan, ni nezadovoljan. Ako želimo do titule, pobjeđivati se mora, bez razlike da li sa nekim igramo pod Golubinjom ili na strani. Generalno, to je to, a finese su finese. Uvijek neka može da presudi. Borićemo se do kraja, protiv svih i svugdje!

Tim riječima je trener Rudara Dragan Radojičić odgovorio na pitanje kako je zadovoljan žrijebom u trećem prvenstvenom krugu.

Pljevljaci, podsjetimo, startuju sa druge pozicije, mada ih je samo 150 sekundi dijelilo od razmjene mjesta sa Podgoričanima. Ovako, Rudar će u subotu na noge uvijek neugodnoj Sutjesci, a Budućnost Bokelju koji ih je izbacio iz Kupa, a u prvenstvu remizirao pod Goricom.

"Naravno da smo dobro proanalizirali gdje, s kim i kada igramo, ali mi ni u trećem krugu nećemo odustajati od standardne procedure po kojoj mislimo samo na sljedećeg rivala, a ne previše daleko. Dakle, u fokusu je Nikšić, potom Berane, pa Tuzi i tako redom, sve do derbija. Bilo koja od ovih utakmica koje pominjem neće biti laka, baš kao što vjerujem da se ni Budućnost neće baš šetati ligom. Očekuje nas zanimljiv i neizvjestan treći krug. Što se nas tiče, obećavamo žestoku borbu, bez predaje. A i zašto bismo se predavali, pa ipak nas dijeli samo bod. Uostalom, i naš jedini konkurent ima teških gostovanja. Nije nemoguće da se nešto riješi i prije derbija, ko zna", kaže Radojičić.

Stratega pljevaljskog prvoligaša, ipak, brine jedan detalj, zgusnut raspored:

To trenutno nije problem, ali zato može biti u odlučujućih, posljednjih deset dana maja. Naime, ako se, kao što se svi u klubu nadamo, plasiramo u finale Kupa, igraćemo ga 23. maja, a samo tri dana kasnije čeka nas i taj, možda presudni meč za titulu protiv Budućnosti. Napor je to, a u obje utakmice mora se punom snagom, bez kalkulacija. Ali, šta je tu je, ako smo pravi, izborićemo se i sa tim problemom. Vjerujem u moje momke – zaključuje Radojičić.

Na redu je Sutjeska. I prilika da se Pljevljaci revanširaju za jesenjih 0:0 pod Golubinjom.

A onda će pod Golubinju Berane. Revanš se sprema i njima, za nedavnih 0:0 pod Bogavskim brdom.

Bonus video: