Uhapšen fudbaler Atalante Andrea Mazijelo

Kako izvještava „Gazeta delo sport”, 26-godišnji odbrambeni fudbaler je uhapšen sinoć po nalogu državnog tužioca u Bariju
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2012. 10:03h

Fudbaler Atalante Andrea Mazijelo najzvučnije je ime lišeno slobode u najnovijoj raciji protiv osumnjičenih za namještanje utakmica u Italiji.

Kako izvještava „Gazeta delo sport”, 26-godišnji odbrambeni fudbaler je uhapšen sinoć po nalogu državnog tužioca u Bariju.

Naime, to tužilaštvo vodi lokalnu istragu o sumnjivim utakmicama Barija iz sezone 2009/10, kada je Mazijelo igrao za taj tim.

Sumnjivi su rezultati mečeva protiv Lećea, Palerma, Sampdorije, Kjeva, Bolonje i Udinezea. Na njihov je ishod, sumnjaju istražitelji, uticao Mazijelo.

Ranije ove godine, kada je prvi put doveden u vezu sa namještanjem, Mazijelo je najavio da će sarađivati sa policijom. Tužilaštvo je, ipak, odlučilo da ga liši slobode.

Od trenutka kada je njegovo ime prvi put pomenuto u kladioničarskom skandalu, Mazijelo ne igra za klub iz Bergama. U prvih 18 kola je bio standardan u prvoj postavi, ali je posljednji nastup upisao prije tri mjeseca.

Pod istragom je trenutno 20-ak, među kojima je još nekoliko bivših i sadašnjih fudbalera Barija - Danijele Portanova, Alesandro Parizi, Simone Bentivoljo, Marko Rosi, Abdelkader Gezal, Marko Espozito, Antonio Belavista i Nikola Belmonte.

Bonus video: