Kruščić: Debi protiv Budućnosti kao prvi korak ka cilju

„Bio sam kod Đoka Čolića u Fortuni, a onda me doveo Petrovac. Prve korake napravio sam kao šestogodišnjak u Ljuboviću kod Pipija Božovića, kome dugujem veliku zahvalnost”, kaže Kruščić
102 pregleda 0 komentar(a)
Kruscic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Kruscic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.04.2012. 08:48h

Nakon zapaženog učinka u omladinskoj konkurenciji, 18-godišnji napadač Petrovca Stefan Kruščić u pretprošlom kolu debitovao je za seniorsku ekipu, na meču protiv lidera Budućnosti pod Goricom.

Iako je njegov tim glatko poražen od lidera (domaćin slavio sa 5:1), Kruščić nije nezadovoljan ličnim učinkom, naprotiv...Mladi napadač tada je dobio šansu u prvih 45 minuta.

„Trener Milorad Malovrazić bio je zadovoljan mojim zalaganjem, a još prije meča saopštio mi je da ću igrati prvo poluvrijeme. Važno je, međutim, da sam debitovao, a još tri puta sam bio na klupi (posljednji put u Kupu protiv Rudara). Vjerujem da će biti šansi i u narednom periodu. Čeka nas zgusnut kalendar takmičenja u ritmu srijeda - subota-srijeda, pa je trener najavio da će 20-ak igrača dobijati šansu”, ističe Kruščić.

Petrovac je na petoj poziciji, a nakon subotnjeg poraza od Zete (1:2) primorski tim je smanjio šanse da se bori za mjesto koje vodi na evropsku scenu - Mogren i Zeta imaju šest bodova više od Malovrazićevog tima...

„Upravo i to nam ide naruku, a puno će naravno zavisiti od naše igre. Na meni je da treniram na pravi način i da se dokazujem”, kazao je mladi napadač Petrovčana.

Kruščić, međutim, nije slučajno dobio šansu u prvom timu, pošto se u posljednjih nekoliko sezona uspješno dokazuje u mlađim selekcijama Petrovca.

„Ove sezone sam najbolji strijelac u omladinskoj konkurenciji - postigao sam 23 gola u prvenstvu i četiri u Kupu, dok sam na kraju prethodne sezone bio drugi na listi sa 19 pogodaka”, podsjetio je Kruščić.

Talentovani napadač stigao je u Petrovac prije nekoliko godina kao kadet...

„Bio sam kod Đoka Čolića u Fortuni, a onda me je Petrovac angažovao. Prve korake napravio sam kao šestogodišnjak u Ljuboviću kod Pipija Božovića, kome dugujem veliku zahvalnost”, zaključio je Kruščić.

Bonus video: