Petrov: Dobiću bitku protiv bolesti

Petrov je nakon meča sa Čelzijem izdao saopštenje i otkrio da je inspiraciju za borbu protiv bolesti našao u Fabrisu Mumabi, vezisti Boltona, koji se oporavlja od srčanog udara
0 komentar(a)
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2012. 14:23h

Kapiten Aston Vile Stilijan Petrov, kome je u petak dijagnosticirana akutna leukemija, rekao je svojim klupskim drugovima da će dobiti bitku protiv okrutne bolesti u emotivnom obraćanju u svlačionici pred jučerašnji meč protiv Čelzija.

Bugarski internacionalac će sjutra početi tretman liječenja u bolnici u bolnicu, ali ga to nije spriječilo da prisustvuje meču sa "plavcima“.

Navijači oba tima su u 19. minutu uputili ovacije Petrovu, s obzirom da je on na dresu kluba iz Birmingema nosio broj 19.

"Podrška Stilijanu je pokazatelj koliko je on popularan ne samo kod navijača Aston Vile, nego i šire. Svi smo uz njega, nadamo se da će dobiti najvažniju bitku u životu“, rekao je Aleks Mekliš, trener Aston Vile.

Aston Vila je izgubila 4:2, a drugi pogodak za domaćina dao je defanzivac Erik Lihaj, koji je gol posvetio Petrovu.

"Nikada nije lako kada čujete loše vijesti o nekome ko vam je veoma blizak. To se može desiti svakome, baš kao što se nedavno desilo Fabrisu Muambi. Stilijan je bio u dobrom raspoloženju pred utakmicu, pokušao je da nas motiviše. On je veliki čovjek, veliki kapiten i tužno je to što mu se desilo“, rekao je Lihaj.

Petrov je nakon meča sa Čelzijem izdao saopštenje i otkrio da je inspiraciju za borbu protiv bolesti našao u Mumabi, vezisti Boltona, koji se oporavlja od srčanog udara.

"Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su ostavili poruke podrške, odziv je bio ogroman i ja to cijenim. Ovo je teško vrijeme za moju porodicu i mene i tražim da ljudi poštuju našu privatnost. Uz pomoć ljubavi porodice, timskih kolega, prijatelji u fudbalu, Aston Vile i svih navijača, siguran sam da ću pobijediti ovu bolest. Odlučan sam da to uradim. Vidio sam sliku Fabrisa Muamba iz bolnice i to me inspirisao da istrajem u borbi“, naglasio je Petrov.

Bonus video: