Mančester siti nudi novi ugovor Manćiniju

Manćini je na klupu Mančester sitija sjeo 29. decembra 2009. godine i prošle sezone uspio je da klubu donese FA Kup, prvi trofej od 1976
0 komentar(a)
Manćini, Foto: Reuters
Manćini, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2012. 12:36h

Roberto Manćini će potpisati novi, unosniji ugovor od dosadašnjeg sa Mančester sitijem, čak i ako njegova ekipa ne osvoji Premijer lige.

Trener Real Madrida Žoze Murinjo bio je povezivan posljednjih dana sa prelaskom na “Etihad stadion” tokom ljeta, pa je pod znakom pitanja bio i posao Italijana na klupi “građana”.

Iako je Mančester siti u posljednja četiri kola upisao pobjedu, dva remija i poraz, to nije, kako prenose ostrvski mediji, uticalo na povjerenje koje Manćini ima kod čelnika kluba.

I sukobi sa skupim pojačanjima Karlosom Tevezom i Marijom Balotelijem, takođe, nisu uticali na njegov status.

Vlasnik kluba šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan je više nego zadovoljan Manćinijem, odnosno napretkom koji je ekipa pokazala ove sezone.

Zbog toga će Italijan narednih dana biti pozvan na razgovor oko produžetka saradnje.

Manćinijev sadašnji ugovor ističe juna naredne godine, a šeik Mansur želi da produži saradnju do juna 2015. godine, uz plate od pet miliona funti (šest miliona eura) po sezoni.

Manćini je na klupu Mančester sitija sjeo 29. decembra 2009. godine i prošle sezone uspio je da klubu donese FA Kup, prvi trofej od 1976.

Bonus video: