Kiks Sitija protiv Sanderlenda, Junajtedu šanse da ode na plus pet

Siti je na svom terenu propustio priliku da stigne Mančester junajted na tabeli, a fudbaleri Roberta Manćinija uspjeli su da izbore bod tek pošto su postigli dva pogotka u finišu meča (3:3)
0 komentar(a)
Siti, Foto: Savo Prelević
Siti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2012. 18:09h

Fudbaleri Mančester sitija igrali su danas neriješeno protiv Sanderlenda 3:3 i propustili priliku da na vrhu tabele stignu gradskog rivala Junajteda, a nečekivan poraz od 1:2 zabiljležio je Arsenal u duelu sa Kvins Park Rendžersom.

Čelzi je pobijedio Aston Vilu sa 4:2 uz dva pogotka srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, a u derbiju začelja Bolton je savladao Vulverhempton sa 3:2.

Siti je na svom terenu propustio priliku da stigne Mančester junajted na tabeli, a fudbaleri Roberta Manćinija uspjeli su da izbore bod tek pošto su postigli dva pogotka u finišu meča.

Sanderlend ja prvi došao u vođstvo kada je Sebastijan Larson na asistenciju Stefana Sesenjoa pogodio mrežu. Izjednačio je iz penala Mario Baloteli.

Ipak, u finišu prvog poluvremena napadač Sanderlenda Nikolas Bendtner obezbijedio je svom timu novu prednost.

Na 3:1 povisio je svojim drugim golom Larson već u 55. minutu da bi u 85. i 87. Mančester siti stigao do boda drugim golom Balotelija i pogotkom Kolarova.

Arsenal je poslije serije dobrih rezultata i sedam pobjeda u nizu poražen na gostovanju od Kvins Park Rendžersa.

Adel Tarbat je donio prednost domaćinim u 22. minutu. Izjednačio je Teo Volkot u 37. da bi pobjedu KPR-u donio Samba Diakite sredinom drugog poluvremena.

Čelzi se pobjedom nad Aston Vilom uključio u borbu za neko od mjesta koja vode u kvalifikacije za Ligu šampiona. Odličan meč za londonski tim odigrao je Ivanović koji je bio strijelac dva gola.

Čelzi je poveo preko Danijela Staridža već u devetom minutu. Efikasno drugo poluvrijeme otvorio je u 51. minutu Ivanović svojim prvim golom za prednost od 2:0.

Ipak, Aston Vila se brzo vratila u meč i u 77. i 80 minutu preko Džejmsa Kolinsa i Erika Likhaja stigla do izjednačenja.

Samo tri minuta kasnije Ivanović je glavom vratio prednost londonskom klubu da bi u nadoknadi vremena Fernando Tores potvrdio pobjedu.

Uzbudljiv meč vidjen je i u Vulverhemptonu gdje je Bolton uspio da stigne do važnih bodova i izbjegne zonu ispadanja dok je domaćin poslije poraza ostao na posljednjem mjestu na tabeli.

Vulvsi su poveli početkom drugog poluvremena preko Majkla Najtlija da bi Bolton golovima Martina Petrova iz penala i Markosa Alonsa u 80. i Kevina Dejvisa u 84. došao do pobede.

Metju Džarvis uspeo je samo da ublaži poraz dva minuta prije kraja.

U ostalim mečevima Vigan je došao do važnih bodova pobedom nad Stoukom od 2:0, Everton je savladao Vest Bromvič sa 2:0, a Fulam Norič sa 2:1.

Bonus video: