Još se nadaju da će biti lideri

Pljevljacima će posao biti otežan, jer najbolji strijelac tima Ivica Jovanović nema pravo nastupa zbog žutih kartona.
58 pregleda 0 komentar(a)
Mijatović, Foto: Savo Prelević
Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2012. 19:47h

Misija u Kupu Crne Gore privremeno je arhivirana, a slijedi nastavak prvenstvene i nova obaveza za pljevaljske fudbalere. A ona se svodi samo na jedno - trijumf nad Dečićem. Na taj način uspješno bi se okončao drugi krug i sačekao učinak Budućnosti na Starom aerodromu, za eventualno, ponovno preuzimanje liderske pozicije. Međutim, ne brinu mnogo u Rudaru tuđe brige. Važno im je da svoj dio posla odrade kako su planirali, jer na ostalo ne mogu da utiču.

- Takva je naša liga. Nikad ne možeš biti siguran da ćeš pobijediti i osvojiti bodove. Zato je moguće i da se danas vratimo na čelo tabele, ali i da ostanemo gdje jesmo. Jedino što sam stoprocentno siguran, jeste da ćemo se maksimalno potruditi da Tuzanima, u fudbalskom smislu, budemo loši domaćini i porazimo ih. A onda ćemo vidjeti da li je to dovoljno da u treći prvenstveni krug uđemo sa prvog ili drugog mjesta - kaže Rudara Milan Mijatović.

Pljevljacima će posao biti otežan, jer najbolji strijelac tima Ivica Jovanović nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Dečić je, takođe, uvijek bio težak protivnik za Pljevljake, ali je upkos tome optimizam je vidljiv:

- Oni imaju iskusnu ekipu, uvijek igraju tvrdo, borbeno, disciplinovano, na rezultat. Uostalom, i jesenas smo se namučili, pobijedili ih golom tek u finišu utakmice. Nadam se da ćemo to ovog puta učiniti lakše, jer će se ipak sve dešavati na našem terenu, gdje se zna ko je favorit.

Pljevaljski recept za proljećnje uspjehe vrlo je jednostavan. Granitna odbrana koja, računajući i finiš jeseni, što u prvenstvu, što u Kupu, protivnicima odolijeva već 553 minuta, obavi svoj zadatak, a napadači, ne računajući Berane, najmanje jednom zatresu mrežu na suprotnoj strani. Toj odbrani, uz doprinos reprezentativca Adžića i ostalih, upravo Mijatović daje ton.

- Svi smo mi tu da zajednički u djelo sprovedemo trenerove instrukcije - zaključuje Mijatović.

Tuzani, s druge strane, stižu u Pljevlja nakon važne pobjede nad Sutjeskom u prošlom kolu.

- Da nije bilo kiksa sa Bokeljom, izvukli bismo premiju na startu proljećnjeg dijela. Ipak, i ovako smo iskoristili taj dobar raspored i sada potpuno rasterećeni idemo da se nadigravamo sa Rudarom. Tačno je da u Prvoj ligi još slavili u Pljevljima, ali su to bili teški i neizvjesni mečevi. Čujem da imaju kadrovskih problema, ako je to tačno, i uz umor zbog igranja utakmica Kupa Crne Gore, smatram da imamo šansu da napravimo rezultat - rekao je Fuad Krkanović, pomoćni trener Dečića.

Tuzani ne računaju na golmana Dreševića, napadača Milića, a suspendovani su Nuhodžić i Živković. Pod znakom pitanja su nastupi Đukića, Radulovića i Lekića.

Rudar - Dečić

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dragiša Drljević (Berane). Početak u 15.30 časova.

Rudar (4-4-1-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić - Brnović, Vlahović, Francišković (Kaluđerović), Igumanović - Ivanović - Stojanović.

Dečić (4-4-2): Pavićević - Padović, Gutić, Vučković, Nelević - Ajković, Banda, Lazarević, Pepić - Lekić, Adžović.

Bonus video: