Radulović: Ne razmišljamo o rasporedu, želimo samo prvo mjesto

"Ne, o rasporedu ne razmišljamo, vidjećemo šta će nas dopasti tek nakon utakmice. Sada nam je jedina želja da pobijedimo Mladost i da treći krug dočekamo na prvo mjestu"
69 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2012. 16:04h

Gradskim derbijem protiv Mladosti Budućnost će sjutra zatvoriti drugi krug šampionata.

I "izabrati" raspored u trećem krugu - prvo mjesto donosi Podgoričanima meč sa Rudarom kod kuće u pretposljednjem kolu, a druga pozicija vožnju autobusom do Pljevalja.

Još je dosta razlika između prvog i drugog mjesta, ali trener Miodrag Radulović ne želi da se opterećuje Bergerovim tablicama.

"Ne, o rasporedu ne razmišljamo, vidjećemo šta će nas dopasti tek nakon utakmice. Sada nam je jedina želja da pobijedimo Mladost i da treći krug dočekamo na prvo mjestu".

Po treneru Budućnosti, njegov tima igra "peti derbi u pet proljećnih kola".

"Zapitam se ponekad, ima li kraja ovoj seriji. Prvo Sutjeska, pa Rudar i Mogren, onda Petrovac, a sada gradski derbi, utakmica koja je sama po sebi neizvjesna i koja je uvijek nosila veliku draž. Mladost respektujemo, u pitanju je ekipa koja nas je namučila na našem terenu u prvom dijelu sezone i koja se dodatno pojačala u pauzi, tako da sigurno neće biti lako".

Svaki meč je bitan, posebno za ekipu koja juri šampionsku titulu, ali današnje gostovanje na Starom aerodromu je od vitalnog značaja za Budućnost, smatra Radulović.

"Nije u pitanju samo to što se završava drugi i počinje treći krug šampionata, ili to što ćemo biti prvi ili drugi. Meč je od velikog značaja i zbog toga što izlazimo iz vrlo teške serije i što bi nam eventualni trijumf značio mnogo na psihološkom planu".

Iz teške serije Budućnost je izašla destabilizovana povredama i kartonima, pa osim suspendovanog Flavija, sjutra u timu vjerovatno neće biti ni povrijeđenog Boškovića, kapitena tima.

"Bošković ima problem sa leđima i još ne znamo da li će moći da igra. Ukoliko ne bude mogao biće to veliki hendikep, ali njegovo zdravlje nam je najbitnije", ističe Radulović.

Ipak, konkurencija za tim je jača nego prije.

"U drugoj polusezoni, naročito nakon onog meča sa Mogrenom u Budvi, nekoliko mlađih igrača je pokazalo kvalitet i na njih u potpunosti mogu da se oslonim. Mislim da će to biti od velikog značaja za Budućnost u nastavku šampionata", kaže Radulović.

Budućnost će na Starom aerodromu pokušati da nametne svoj stil.

"Tražiću od fudbalera da preuzmu dominaciju, da se oni više pitaju u igru. Ukoliko budemo uspjeli u tome, bliži smo pobjedi", zaključuje Radulović.

Vukotić: Derbi u pravom momentu

Kada ekipa u našoj ligi dobije dva gostovanja zaredom, onda ne nedostaje ni samopouzdanja. U Mladosti pred okršaj sa liderom, ali i velikim gradskim rivalom nemaju razloga da ne budu optimisti. U prethodna dva kola slavili su u Kotoru (3:0) i Grblju (2:1).

"Budućnost dočekujemo u najboljem mogućem momentu. Na tri gostovanja smo osvojili sedam bodova, i da nije bilo tog neplaniranog poraza kući od Petrovca sve bi bilo idealno. I ovako je dobro, mi smo izborili opstanak, sada se samo borimo da ne dospijemo u zonu baraža. U svakom slučaju stanje je neuporedivo u odnosu na pauzu između dva dijela, kada nam je otišlo puno igrača a nijesmo uspjeli da dovedemo sva pojačanja koja smo željeli. Ipak, prezadovojni smo igrama i ja vjerujem mojim igračima da će i protiv Budućnosti pokazati koliko znaju i vrijede. I to uprkos podatku da smo drastično oslabljeni, kapiten i najbolji igrač Šofranac se povrijedio u Budvi i pauziraće još četiri sedmice, u prošlom kolu se povrijedio i Pejaković, Živković nema pravo nastupa, a Marko Dževerdanović je suspendovan. I nastup Tomića je pod velikim znakom pitanja a to su sve igrači koji su okosnica Mladosti", kaže trener Mladosti Miodrag Vukotić i ističe da je Budućnost favorit.

"Budućnost je značajno podigla formu i pobjedama nad Mogrenom i Petrovcem su preuzeli lidersku poziciju. Favoriti su samim tim, a još su u naletu i biće jako teško. Siguran sam, međutim, da će moji igrači pokazati šta znaju".

Meč na Starom aerodromu počinje u 15.30 časova.

Mladost - Budućnost

Podgorica - Stadion Mladosti na Starom aerodromu. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 15.30 časova.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Popović, Mitrović, N. Dževerdanović, Raičević - Mjušković, Martinović, Pavićević, Merdović - Rotković, Eber.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Đikanović, Peković, Radunović - Kalezić, N. Vukčević, Kojašević, M. Vukčević - Adrović, Radonjić.

Bonus video: