Džagoev slomio nogu, pauzira šest nedjelja

Ljekarsi tim "armejaca" je saopštio da će, prema prvim procjenama, Džagoev sa treninzima početi za mjesec dana, što znači da će se oporaviti do početka šampionata Evrope u Poljskoj i Ukrajini
0 komentar(a)
Alan Džagoev, Foto: REUTERS
Alan Džagoev, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.03.2012. 15:01h

Dvadesetrogodišnji vezista CSKA Moskve i selekcije Rusije Alan Džagojev polomio je stopalo desne noge i pauziraće najmanje šest nedelja, saopštio je ruski klub.

Talentovani fudbaler je operisan u Njemačkoj, a povredu je doživio proteklog vikenda u meču sa moskovskom Lokomotivom.

Ljekarsi tim "armejaca" je saopštio da će, prema prvim procjenama, Džagoev sa treninzima početi za mjesec dana, što znači da će se oporaviti do početka šampionata Evrope u Poljskoj i Ukrajini.

Njegova povreda, osim što je zabrinula selektora Rusije Dika Advokata, ozbiljan je udarac i za Leonida Sluckija, trenera CSKA Moskve, koji u finišu šampionata Rusije, zbog povrede kuka, ne može da računaju ni na Japanca Keisukija Hondu.

Džagoev je karijeru počeo u ekipi Krila Sovjetov, a član CSKA je od 2008. godine. Za reprezentaciju je odigrao 18 utakmica i postigao četiri gola, uključujući i pogodak za pobjedu protiv Slovačke, kojim je Rusija izborila plasman na EURO 2012.

Dik Advokat ima glavobolje zbog još dva igrača, a u pitanju su članovi Spartaka iz Moskve Dinijar Biljaletdinov i Sergej Paršivljuk.

Oni su van terena od prošle nedjelje i očekuje ih, takođe, duža pauza.

Biljaletdinov i Paršivljuk su ozbiljni kandidati da nose dres Rusije na predstojećem šampionatu Starog kontinenta.

Bonus video: