Omladinci poraženi od Španije

Najozbiljniji pokušaj za crnogorsku selekciju imao je Janković, koji je u 8. minutu oštro šutirao sa 17-18 metara, a lopta prohujala pored stative.
56 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2012. 16:26h

Nakon remija u prvom meču u utorak (2:2), omladinska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od vršnjaka iz Španije u drugom meču na Starom aerodromu. “Furija” je bila dominantna tokom čitavog meča i potpuno zasluženo slavila sa ubjedljivih 3:0. Razlika je, međutim, što selektor Crne Gore Aleksandar Miljenović u drugom meču nije mogao da računa na čak šestoricu koji su nastupili u utorak - nedostajali su Bakić, Đorđević, Vukčević, Kalezić, Mitrović i Šaleta Kordić. A to je bio veliki hendikep, pogotovo ako se ima u vidu da su na suprotnoj strani igrači iz Reala, Barselone, Valensije, Mančester sitija...

"Ovako nešto smo i očekivali, jer smo promijenili tim u odnosu na prethodni meč. Iz ovakvih utakmica se uči, a nastupili su i neki igrači koji su dvije godine mlađi u odnosu na ovu generaciju. No, i da smo kojim slučajem računali na sve igrače, bilo bi teško da odigramo u onom ritmu kao prije nekoliko dana. Iza nas su dvije izvanredne provjere sa selekcijom koja je najbolja u Evropi", rekao je Miljenović.

Našu reprezentaciju krajem maja očekuje turnir elitne runde kvalifikacija za EP, a u grupi su još Engleska, Švajcarska i Slovenija.

"Ova generacija je odlična. No, s obzirom na nivo lige koju mi igramo, teško je očekivati da budemo na željenom nivou pet-šest dana, koliko traje turnir. Kvalifikacije se igraju u vrijeme kada je kod nas završnica prvenstva i Kupa, ali ukoliko odemo u najjačem sastavu, možemo i otkinuti neki bod", rekao je Miljenović.

”Furija” je povela već u 10. minutu preko Franciska Alkasera, igrača koji je prije dva mjeseca debitovao za prvi tim Valensije (na meču protiv Sosijedada). Napadač gostiju tada je bio siguran iz penala, koji je nad njim skrivio naš golman Marko Radović.

A dominaciju je krunisao Đerar Lasaro u 31. minutu. Fudbaler Barselone, koji je takođe debitovao za seniorsku ekipu Katalonaca je plasiranim šutem sa 12-13 metara najavio ubjedljivu pobjedu. Lasaro je zaprijetio još dva puta, a u 59. minutu izmamio aplauze kada je pogodio stativu iz “slobodnjaka”. Konačan rezultat postavio je De Tomas iz slobodnog udarca u 74. minutu.

Najozbiljniji pokušaj za našu selekciju imao je Marko Janković, koji je u 8. minutu šutirao sa 17-18 metara a lopta prohujala pored stative, dok je na početku drugog dijela Aleksandar Boljević takođe bio neprecizan.

"Utakmice sa selekcijom Crne Gore poslužile su nam kao dobra provjera pred turnir elitne runde. Crna Gora se još jednom pokazala kao dobar tim i nisam iznenađen što se našla u elitnoj rundi kvalifikacija", rekao je Žulen Lopetegi, selektor Španije.

Crna Gora - Španija 0:3

Podgorica - Kamp Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu. Gledalaca: 600. Sudija: Ranko Spasojević (Crna Gora). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović, Dragan Vujović (Crna Gora). Žuti kartoni: Janković, Kalačević, Lagator (Crna Gora), Gomez (Španija). Strijelci: Alkaser u 10 (penal), Lasaro u 31. i De Tomas u 74. minutu. Žuti kartoni: Janković, Kalačević, Lagator (Crna Gora), Gomez (Španija).

Crna Gora: Radović, Tatar, Mustur, Janković, Kopitović, Vujačić, H. Pepić, Kaluđerović, D. Pepić, Kalačević, Šljivančanin. Igrali su još: Milošević, Rogošić, Sekulić, Boljević, Lagator, Kalač.

Španija: Kostres, Kastro, Noblehas, Insua, Osede, Gomez, Lasaro, Nigez, Alkaser, Tores, Bernat. Igrali su još: Mankilo, Puerto, Varela, Delgado, Suarez, Ruiz, Rodrigez, De Tomas.

Bonus video: