Kadeti poraženi u Rumuniji

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Temišvaru, u drugom prijateljskom meču, od Rumunije 2:0
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 11:59h

Nakon što su prije dva dana slavili 1:0, kadetska rerezentacija Crne Gore poražen je danas od odgovarajuće selekcije Rumunije rezultatom 2:0 u prijateljskom meču odigranom u Temišvaru.

Pitanje pobjednika domaći fudbaleri riješili su u drugom poluvremenu. Domaćin je do prednosti došao u 56. minutu pogotkom Puškaša sa bijele tačke. Najstržiju kaznu izborio je Ludušan, koji se tri minuta prije kraja pobrinuo da pobjeda Rumuna bude ubjedljivija.

“Sokolići” su i u drugom prijateljskom meču sa Rumunima prikazali dobru igru, koja nažalost nije krunisana još jednom pobjedom.

Prvo poluvrijeme susreta u Temišvaru pripalo je našim momcima, koji nijesu uspjeli da materijalizuju terensku nadmoć. Najbolju priliku propustio je Boris Cmiljanić – naš napadač izašao je pred golmana protivnika koji je dobrom intervencijom spriječio pogodak.

Selektor Boris Ljutica istakao je nakon meča da su njegovi izabranici odigrali dvije izuzetno korisne utakmice u Rumuniji.

“Današnji meč odlučen je u 56. minutu kada je domačin nakon jedanaesterca došao do prednosti. Sve do vodećeg gola Rumuna naši momci bili su odlično postavljeni na terenu, igrali veoma odgovorno i bili ravnopravan rival. Nakon penala i vodećeg pogotka došlo je do pada u igri naše slekecije, što su domaći igrači iskoristili i postigli drugi pogodak u samom finišu. Ipak, mogu istaći da su za nama dvije izuzetno dobre provjere u kojima su svim pozvani igrači dobrili priliku da zaigraju. Ostaje nam da se kroz naredne provjere što bolje pripremimo za kvalifiakcije koje nas očekuju”, rekao je Ljutica.

Selekciji, koju predvodi selektor Boris Ljutica, bilo je to drugo okupljanje ove godine, nakon utakmica sa Hrvatskom.

Crnogorski kadeti krajem februara izgubili su oba meča u Omišu, 4:0 i 1:0.

Rumunija – Crna Gora 2:0

Temišvar – Gradski stadion. Gledalaca: oko 300. Strijelci: Puškaš (penal) 56, Ludušan 77. Žuti kartoni: Moglan (Rumunija), Nilović (Crne Gora).

Rumunija: Vilčeanu, Toriste (Žou), Moglan, Nedvlečanu, Radu, Marin (Baldure), Tudoris, Erdei, Banica, Puškaš (Fiobra), Lobušan.

Crna Gora: Stijepović (Drakulović), Šebek, A. Vukčević (Radonjić), Nilović (Mitrović), Banović, Rudović, Vilotijević (V. Vukčević), Kukuličić, Cmiljanić, Đ. Vukčević (Đokaj), Rajović (Šofranac (Morović).

Bonus video: