Baskijski pohod na Njemačku

"Naši navijači su nezadovoljni, ali nadam se da će nam pružiti podršku u ovako važnom meču", prokomentarisao je Unai Emeri, trener Valensije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 08:50h

Bez engleskih i italijanskih, a sa tri španska i dva njemačka predstavnika, večeras se igraju prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope. Preostala tri mjesta popunjavaju po jedan holandski (AZ Alkmar), portugalski (Sporting) i ukrajinski tim (Metalist).

Kako su najveći favoriti Mančester junajted i Mančester siti eliminisani u prošloj rundi, teško da postoji tim u četvrtfinalu za koga bi Liga Evrope mogla da se nazove utješnim takmičenjem.

Španci su, makar po kladionicama, najveći favoriti, a svima daju jednake šanse - onaj ko uloži euro na Valensiju, Atletik Bilbao ili Atletiko Madrid dobiće 4,3 puta više.

Valensija večeras gostuje Alkmaru, neugodnom holandskom timu koji je u osmini finala eliminisao Udineze.

"Naši navijači su nezadovoljni, ali nadam se da će nam pružiti podršku u ovako važnom meču", prokomentarisao je Unai Emeri, trener Valensije.

Atletiko Madrid je osvojio Ligu Evrope 2010. godine, a sa dolaskom Dijega Simeonea na kormilo navijači su počeli da sanjaju isti san kao prije dvije sezone.

"Idemo korak po korak", kazao je Simeone, čiji tim večeras na “Visente Kalderonu” dočekuje Hanover.

Pep Gvardiola nedavno je trenera Atletik Bilbaa Marsela Bjelsu nazvao “najboljim trenerom na svijetu”, a Argentinac će taj kompliment pokušati da opravda večeras u Gelzenkirhenu, u možda i najvećem derbiju četvrtfinalnih mečeva.

"Pogledajte kako Šalke igra kod kuće i biće vam jasno kakav nas posao očekuje večeras", istakao je Bjelsa.

Najveće iznenađenje Lige Evrope, ukrajinski Metalist, pokušaće da iznenadi lisabonski Sporting.

Parovi: Atletiko Madrid - Hanover, Sporting Lisabon - Metalist, Šalke - Atletik Bilbao, AZ Alkmar - Valensija.

Bonus video: