Dva razlike za miran san

Od 69. do 71. U tom intervalu su dva najbolja pljevaljska strijelca, Ivica Jovanović i Nenad Stojanović, tresli mrežu Popovića i svojoj ekipi donijeli možda i kapitalnu prednost
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2012. 07:50h

Igralo se 90 i nešto, a sve je stalo u samo dva minuta. Od 69. do 71. U tom intervalu su dva najbolja pljevaljska strijelca, Ivica Jovanović i Nenad Stojanović, tresli mrežu Popovića i svojoj ekipi donijeli možda i kapitalnu prednost pred aprilski revanš u Petrovcu.

Preostalih 88 minuta, a posebno onih 45 u prvom poluvremenu, neće se dugo pamtiti, mada su domaćini propustili nekoliko prilika da, nakon drugog, još koji put matiraju gostujućeg čuvara mreže.

Kako god, fudbaleri iz Pljevalja su ostvarili sve što su priželjkivali, a posao im je bio značajno olakšan, jer je gostujući napadač Leverda isključen u 35. minutu zbog dva žuta kartona. Finale je sada na vidiku...

"Nema priče o finalu dok se ne odigra drugo poluvrijeme u Petrovcu. Jeste 2:0 lijepa prednost koja nas približava cilju, ali slavićemo kada se završi ovaj dvomeč. Mislim da smo zasluženo pobijedili, iako sam nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu kada povremeno zaista nismo ličili na sebe. Opravdanje ne može biti ni loš teren. U nastavku smo pojačali napad, pomogla nam je i brojčana prednost na terenu i postigli dva veoma važna pogotka. Blizu smo, ali revanš ćemo odigrati kao da nemamo nikakvu prednost", kazao je strateg Rudara, Dragan Radojičić.

U slabom prvom poluvremenu, skoro da ništa nije zavrijedilo pažnju. Pomenimo, ipak, tri detalja. Kontru i najbolju šansu gostiju u 26. minutu koju nije iskoristio Leverda, isključenje upravo Leverde u 35. minutu zbog drugog žutog kartona i poništen gol Radusinovića zbog ofsajda u 40. minutu.

Nastavak je bio mnogo bolji i konkretniji, i za domaćina, svakako berićetniji. Sve je najavio šansom Brnović već u 46. minutu (odbranio Popović), nastavio Ivica Jovanović novom prilikom pet minuta kasnije, (opet na mjestu visoki golman Petrovca), da bi do zasluženog vođstva Pljevljaci stigli u 69. minutu. Šofranac je u kaznenom prostoru faulirao Miroja Jovanovića, sudija Kaluđerović bio u neposrednoj blizini i bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, odakle je Ivica Jovanović bio neumoljiv.

Još se radost nije ni stišala a Stojanović je egzekutor. Sa tri metra ubacio je loptu u mrežu nakon prethodnih pokušaja Miroja Jovanovića i Vlahovića. Do kraja susreta u strijelce se mogao upisati i Nerić u 74. minutu.

"Do 35 minuta i, po mom mišljenju, prestrogog isključenja Leverde dobro smo igrali i sjajno parirali Rudaru. Čak mislim da bi nas domaćin i sa igračem više vrlo teško dobio da nije bilo tog penala. Ovako, Rudar je stekao veliku prednost, mada ćemo učiniti sve da je nadoknadimo. U svakom slučaju, smatram da su sudijske odluke prelomile ovaj meč", riječi su pomoćnog trenera Petrovca, Rudolfa Marčića.

Rudar - Petrovac 2:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 800. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: I. Jovanović u 69. (penal) i Stojanović u 71. minutu. Žuti kartoni: Radusinović (Rudar), Leverda i Šofranac (Petrovac). Crveni karton: Leverda (Petrovac) u 35. minutu.

Rudar: Mijatović - , I. Jovanović 6,5, M. Jovanović 7, Brnović 6,5, Vlahović 6,5, Stojanović 6,5, Francišković 5,5 (Igumanović 6,5), Ivanović 5, Radusinović 6,5 (Alić 6,5), Nestorović 6 (Nerić -), Adžić 7.

Petrovac: Popović 7, Ma. Radulović 6, Mrvaljević 6 (Graovac), Mihailović 6,5 (Vujačić), Grbović 6,5, Mikijelj 6,5, Golubović 5,5, Šofranac 6, Mi. Radulović 5 (Dragičević), Leverda -, Jovanović 5,5.

Bonus video: