Stefan Savić: Kruna u derbiju

Crnogorski defanzivac juče je na kampu FSCG odgledao prvo poluvrijeme duela omladinaca Crne Gore i Španije, prije nego što je pohitao ka aerodromu da uhvati let za Englesku...
0 komentar(a)
Savić, Foto: REUTERS
Savić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.03.2012. 09:05h

Tri slobodna dana nakon remija sa Stoukom u Premijer ligi stručni štab i igrači Sitija iskoristili su na razne načine. Trener Roberto Manćini je, na primjer, stigao do Hercegovine i čuvenog svetilišta kako bi se pomolio Gospi u Međugorju, a Stefan Savić da posjeti porodicu i prijatelje u Mojkovcu i Podgorici.

Crnogorski defanzivac juče je na kampu FSCG odgledao prvo poluvrijeme duela omladinaca Crne Gore i Španije, a prije nego što je pohitao ka aerodromu da uhvati let za Englesku, zadržao se u kratkom u razgovoru sa novinarima.

"Dobili smo tri slobodna dana da malo “produvamo glave”, meni je jako prijalo jer odavno nisam bio kući", izjavio je Savić.

U Premijer ligi je baš žestoko na vrhu, za Mančester siti i dosta teže nego ranije, nakon što je gradski rival pobjegao tri boda. Panike, međutim, nema.

"Atmosfera je dobra, iako zaostajemo tri boda, ali svi smo svjesni da ništa nije izgubljeno, jer do kraja ima još osam kola. Mislim da će ključne biti naredne tri ili četiri utakmice. Imamo dva teška gostovanja, Arsenalu i Njukaslu, ukoliko uspijemo da ih prebrodimo, bićemo u igri do kraja. Cilj nam je da ostanemo na tri boda manje do gradskog derbija, koji se igra 30. aprila, i onda u jednom meču riješimo titulu, iako će se igrati i nakon toga", ističe Savić.

Medijska prepucavanja dva mančesterska kluba engleski mediji su nazvali “psihološkim ratom”, a 21-godišnji defanzivac vjeruje da će se, ipak, sve rješavati na terenu.

"Bliži se kraj sezone, očekivanja su velika, pritisak još veći, i takve medijske igre su normalne, rekao bih da čine dio spektakla. Ali, na kraju dana, sve će se riješiti na terenu, a ja vjerujem da ćemo se mi radovati".

Prednost Sitija je, po Saviću, glad za trofejima.

"Siti odavno nije bio prvak Engleske, ove sezone smo dugo bili prvi i normalno je da postoji napetost i da se osjeća šansa. Neće biti lako, jer imamo protivnika koji je iskusniji od nas, a uz to je i vrlo kvalitetan".

Premijer liga je neizvjesna i nepredvidiva i još će se puno toga dogoditi u finišu, ubijeđen je crnogorski reprezentativac.

"Krauč nam je dao nestvaran gol u subotu, ali je odgovorio Jaja Ture, takođe sjajnim golom sa 30 metara. Nema lakih utakmica i sve je moguće. Mi smo dobili Mančester junajted sa 6:1 u prvom dijelu sezone, a sada nam oni bježe tri boda. To je dokaz koliko je sve neizvjesno i otvoreno", kaže Savić, koji je više nego zadovoljan minutažom.

"Premijer liga je najjača u Evropi, ali nisam iznenađen, znao sam šta me očekuje. Mislim da napredujem iz meča u meč".

Manćini: Imam prijatelje i Crnogorce

Posjeta Roberta Manćinija Međugorju, gdje se prije 30 godina (po vjerovanju) ukazala Djevica Marija, a nakon toga vrtoglavo razvio vjerski turizam, nije mogla da prođe bez kamera, fotoreportera i novinara.

"Cijeli ovaj kraj me posebno oduševio jer duboko vjerujem da se radi o jednom posebnom mjestu", izjavio je Manćini, za kojeg nam je Savić otkrio da je veliki vjernik.

"Imao sam tu sreću da sam se tokom karijere družio s brojnim Hrvatima, Srbima, Crnogorcima i Bosancima i vjerujem da se radi o posebnim osobama i među njima ima mojih vrlo dobrih i dragih prijatelja. Neko od njih mi je preporučio Međugorje", kazao je Manćo.

Bonus video: