„Merengesi” pregazili Nikoziju, Čelzi slavio u Lisabonu

Real slavio sa 3:0 na Kipru (dva gola Benzeme i Kake), dok je Čelzi bio bolji od Benfike u Lisabonu
100 pregleda 0 komentar(a)
Real, Foto: Reuters
Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2012. 21:58h

Real je završio posao u velikom stilu, iako je skoro 75 minuta tražio način kako da otvori fanatičnu odbranu APOEL-a i formaciju trenera Ivana Jovanovića.

A kada je Kaka izmislio asistenciju i pogodio u glavu Karima Benzemu, četvrtfinalni okršaj je okrenut u smjer koji želi Žoze Murinjo - „merengesi” su slavili sa 3:0, pa će revanš naredne srijede da bude samo formalnost.

Veliki korak ka polufinalu je napravio i Čelzi koji je savladao Benfiku u Lisabonu. Junak je bio zaboravljeni Salomon Kalu koji je postigao jedini gol na meču.

Ključne izmjene Reala

Real u prvih 45 minuta nije dozvolio APOEL-u ni da zaprijeti, ali Murinjo nije bio zadovoljan, već je sa dvije izmjene (Kaka ušao umjesto Gonzala Iguaina, a Marselo zamijenio Fabija Koentraoa) promijenio stvari na terenu i riješio da sve završi već u pvom susretu.

I pogodio je sve što je zamislio - Kaka je namjestio prvi gol, potom mu je Marselo „napakovao” pogodak za 2:0, a tačku na utakmicu i ujedno na san Kiprana o polufinalu stavio je Benzema (sjajno ga je proigrao Mesut Ozil).

"Trebalo nam je mnogo da postignemo prvi gol. Igrali smo protiv tima koji ima ponos, koji nije moćan u organizacionom smislu, ali radi veliki posao. Na kraju smo imali i sreće da vjerovatno u prvom meču završimo posao oko plasmana u polufinale", rekao je Murinjo.

Na kraju, Madriđani su pokazali da je jaz između dva tima ipak ogroman, jer domaćin za 90 minuta (bez šuta u okvir gola) nijednom nije djelovao konkurentno.

„Sa Kipra pravac u polufinale”, već je i madridska „Marka” proslavila plasman među četiri najbolja tima u Evropi.

Faktor Di Mateo vuče Čelzi

Čelzi je preživio Lisabon i sada može s pravom da misli da su dvomeči sa Barselonom ili Milanom realnost.

Pobjeda od 1:0 na „Da Lušu” je baš ono što je želio menadžer Roberto di Mateo, koji je „izmislio” Salomona Kalua i dao mu šansu od početka.

"Želio bih da igram uvijek, ali to su odluke trenera i moje je da ih poštujem. Važno je da smo pobijedili, ali ništa nije gotovo - sve se rješava u Londonu", istakao je Kalu.

Napadač iz Obale Slonovače mu je vratio golom koji je vjerovatno vrijedan polufinala. Asistent je bio još jedan probuđeni as - velike zasluge kod pogotka ima i Fernando Tores koji je Kalua spojio s golom.

"Nismo mogli da poželimo bolji rezultat. Izgledali smo odlični u odbrani, a svjesno sam izabrao tim koji bi mogao da se nosi fizički, a ne tehnički sa Benfikom. Blizu smo cilja, ali ne smijemo da se opustimo", kazao je Di Mateo.

APOEL - REAL M. 0:3

Nikozija - Stadion „GSP”. Sudija: Feliks Brih (Njemačka). Strijelci: Benzema u 74. i 90, Kaka u 82. minutu.

APOEL (4-4-1-1): Hjotis - Pursaitides, Žorž, Oliveira (Kaka), Boaventura - Morais, Pinto (Solari), Haralambides, Aleksandru (Sousa) – Tričkovski – Ailton.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Koentrao (Marselo) - Kedira, Šahin (Granero) - Ozil, Ronaldo, Benzema – Iguain (Kaka).

BENFIKA - ČELZI 0:1

Lisabon - Stadion „Da Luš”. Sudija: Paolo Taljavento (Italija). Strijelci: Kalu u 75. minutu. Žuti kartoni. Cesar, Luizao, Havi Garsija (Benfika), Raul Meireleš (Benfika).

Benfika (4-3-2-1): Artur - Maksi Pereira, Luizao, Žardel, Emerson – Aimar (Matić), Havi Garsija (Nolito), Bruno Sezar (Rodrigo) – Vicel, Kardoso - Gaitan.

Čelzi (4-2-3-1): Čeh – Pereira (Bosingva), David Luiz, Teri, Kol – Ramireš, Obi Mikel – Raul Meireleš (Lampard), Mata, Kalu (Staridž) - Tores.

Bonus video: