Čelik i Jedinstvo za istoriju

Jedan drugoligaš igraće u finalu Kupa Crne Gore. Šansa je istorijska - Čelik ili Jedinstvo?
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.03.2012. 06:28h

Jedan drugoligaš igraće u finalu Kupa. Šansa je istorijska - Čelik ili Jedinstvo?

Bjelopoljci su domaćini u prvom meču i ističu da će uraditi sve kako bi iskoristili tu prednost protiv rivala koji im bježi 15 bodova na vrhu drugoligaške tabele. Izabranici Jovice Nikolića respektuju rivala, ali su uvjereni da uz pomoć navijača mogu do povoljnog rezultata pred revanš.

"Očekuje nas težak duel, protiv izuzetno kvalitetnog Čelika koji je ubjedljivo prvi u Drugoj ligi. Medjutim, i mi imamo svoje adute i mislim da možemo doći do cilja, a to je plasman u finale Kupa. Da bismo uspjeli u tome, moramo da budemo agresivni i borbeni na svakom dijelu terena, a danas bismo bili zadovoljni minimalnom pobjedom bez primljenog gola", kaže kapiten Jedinstva Milanko Drašković.

I Čelik, s druge strane, u Bijelo Polje stiže sa pobjedničkim ambicijama. Nikšićani su već odavno istakli kandidaturu da kroz najmasovnije klupsko takmičenje izbore vizu za evropske mečeve, a pred samu završnicu, kako sada stvari stoje, ciljevi nisu nedostižni.

"Upozorio sam igrače da je Kup specifično takmičenje u kojem ne pobjeđuje uvijek bolji tim. Smatram da bi bilo koji rezultat bez primljenog gola pred revanš meč koji se igra na našem terenu bio dobar. Sigurno da nećemo kalkulisati, budući da su naše ambicije pobjedničke. Teren za igru nije u najboljem stanju, ali to ne smije da nam bude alibi. Naš glavni cilj je plasman u finale Kupa i sve ćemo učiniti da do njega dođemo. Jedinstvo cijenimo, ali sam uvjeren da je moja ekipa spremna za velike domete", optimistički je istakao Slavoljub Bubanja, trener “metalurga”.

Zbog smrtnog slučaja u porodici današnji meč propustiće Boris Bulajić, vezista Nikšićana.

JEDINSTVO - ČELIK

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dejan Šaković (Podgorica). Početak u 15 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Gujaničić - Vojinović, Fetahović, Vuković, Petrović - Kalić, Drašković, Mirković, Vujačić - Korać, Kasumović.

Čelik (4-4-2): Banović - Dubljević, Bojić, Radović, Kuduzović - Adrović, Bulatović, Zorić, Kasapin - Ivanović, Bukelja.

Bonus video: