Pljevljaci nišane četvrti trofej

Dva puta je bolji bio Rudar, jednom Petrovčani, a današnji duel mogao bi, bar u naznakama i prije revanša 25. aprila, da najavi ko će ove godine u finale...
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.03.2012. 06:58h

Prvenstvu svaka čast, ali Kup je Kup. Omiljeno takmičenje pljevaljskih fudbalera, gdje su apsolutno neprikosnoveni u crnogorskom fudbalu (tri titule od mogućih pet).

Na putu ka četvrtoj, opet je Petrovac. I opet u polufinalu (četvrti put). Dva puta je bolji bio Rudar, jednom Petrovčani, a današnji duel mogao bi, bar u naznakama i prije revanša 25. aprila, da najavi ko će ove godine u finale. „Rudarima“ je za to potrebna pobjeda, što ubjedljivija i po mogućnosti bez primljenog gola. S druge strane, goste bi vjerovatno zadovoljilo sve što ne bi njihove domaćine.

"Želja nam je da obezbijedimo što lagodniji revanš, ali biće mnogo muke i trebaće mnogo uloženog truda da se sve pretoči u realnost i da zaista revanš predstavlja lakši dio posla. Petrovčani iz godine u godinu potvrđuju kvalitet, nema te ekipe u Crnoj Gori kojoj „leže“, tako je i kada smo mi u pitanju, pa je onda i logično što nam ne pada na pamet da ih potcijenimo. Važno je da budemo strpljivi, da ne srljamo, da budemo čvrsti u odbrani i disciplinovani na sredini terena, i pobjeda će lakše doći. Raduje me i što smo konačno kompletni. U svakom slučaju, vjerujem da je kvalitet na našoj strani", optimista je Radojičić.

Petrovčane, s druge strane, samo lijepe uspomene vežu za takmičenje u Kupu. Najveći uspjeh u istoriji ovog tima stigao je kao posljedica osvajanja baš tog trofeja. Upravo zbog toga, i nekoliko godina kasnije, želja svih u klubu je isključivo vezana za samu završnicu prestižnog takmičenja. Po mogućnosti i plasman u veliko finale, iako protivnik nije mogao da bude teži - Rudar.

"Najteže je ostati jedan korak iza željenog cilja. A naš cilj je jasan, plasman u veliko finale. Žrijeb nam je dodijelio najtežeg mogućeg protivnika u polufinalu, ali prije ili kasnije bismo morali da igramo sa Pljevljacima. To ne znači da se unaprijed predajemo. Nemamo mi takav gen i karakter u sebi. Želimo povoljan rezultat pred revanš na domaćem terenu", rekao je jedan od najiskusnijih Željo Mrvaljević.

Kolika je prednost tima Milorada Malovrazića to što se prvi duel igra na sjeveru Crne Gore teško je reći. Ipak, postignuti gol u gostima mogao bi da bude odlučujući.

"Siguran sam da odluka neće pasti poslije prvog meča, a gol u gostima bi na neki način, možda i uz minimalan poraz, dao nama kakvu takvu nadu da možemo da zaigramo u finalu. Nepoznanica nema, poznajemo se isuviše dobro, ove sezone smo već ukrstili koplja, tako da ne očekujem neka posebna iznenađenja".

RUDAR - PETROVAC

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Cetinje). Početak u 15 časova (TV prenos).

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić (Radusinović) - Brnović, Vlahović, Igumanović - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović.

Petrovac (4-5-1): Popović - Ma. Radulović, Mrvaljević, Mihailović, Grbović - Mikijelj, Šofranac, Golubović, Leverda (Graovac) - Mi. Radulović.

Bonus video: