Može li Milan protiv Barsinih vanzemaljaca?

Biće to utakmica za sve ukuse - dva trenera koja vole da napadaju, dva majstora koja žele da se nadigravaja i dva kluba koja su među najvećima na svijetu. Spektakl je zagarantovan...
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2012. 07:58h

Pred žrijeb za četvrtfinale željeli su da izbjegnu jedni druge, ali je bubanj morao da ponudi jedan klasik svjetskog fudbala - Milan i Barselona odigraće još dva duela ove sezone (nakon što su bili rivali u grupi), s tim što ovog puta greške ne smije da bude.

Logično, ovakva Barselona je favorit, bez obzira na to što su „rosoneri” jedan od rijetkih timova na planeti koji može da im pokvari računicu.

Biće to utakmica za sve ukuse - dva trenera koja vole da napadaju (Alegri - Gvardiola), dva majstora koja žele da se nadigravaja (Ibrahimović - Mesi) i dva kluba koja su među najvećima na svijetu. Spektakl je zagarantovan...

Milan i Barsa odigrali su mnogo mečeva u prošlosti, a najslavniji svakako u finalu Lige šampiona 1994. u Atini, kada je Dejan Savićević (svi pamte lob kojim je matirao Andonija Zubizaretu) u jednoj od najboljih individualnih partija u finalima ikada, odveo Milaneze do nevjerovatnih 4:0.

Ništa manje neizvjesnosti se ne očekuje ni u Marseju gdje gostuje Bajern, iako je francuski tim u ovom momentu daleko od prave forme. Bavarci su, s druge strane, u naletu.

Alegri: Milan neće igrati kao Inter protiv Barse

Inter je prije dvije godine zaustavio Barselonu u polufinalu i postao prvak Evrope, ali Alegriju ne pada na pamet da upotrijebi recept koji je tada sproveo Žoze Murinjo tako što je na sve načine gušio igru Katalonaca...

"Ovaj Milan ne može da igra na taj način. Taj Inter je bio mnogo jak fizički, mi smo tehnički moćniji. Milan se ne brani nikada, ne želi da bude u svom kaznenom prostoru", rekao je Alegri.

Međutim, teško da samo napad može da mu bude ključ ako Mesi i ostala “čudovišta” budu imala svoj dan.

"Znamo da će oba meča biti jako teška za nas, jer igramo protiv najbolje ekipe na svijetu. Spremni smo da odgovorimo na sve izazove".

A Milan u izazove mora da krene bez Tijaga Silve koji se povrijedio u subotu protiv Rome i čeka ga pauza od makar mjesec.

"Tijago je igrač koji bi falio svakom timu. Žao mi je što Barsi ne mogu da suprotstavim najjači tim", kazao je Alegri.

Zato je Barsa u najjačem sastavu, ako se izuzme izostanak Erika Abidala koji mora na transplantaciju jetre.

"Mislim da je ovo pravi momenat da gostujemo Milanu, iako je u pitanju velikan koji je uvijek opasan. Možda nismo ni imali sreće u žrijebu, ali o tome ne smijemo da razmišljamo, moramo da se fokusiramo na teren", jasan je golman „blaugrane” Viktor Valdes.

Ibra: Ne znam da li ću pružiti ruku Pepu

Dvomeč Milana i Barse ne bi bio spektakl kada se mediji ne bi prisjetili i odnosa Ibrahimovića i Gvardiole zbog kojeg je Šveđanin napustio „Nou kamp” prije dva ljeta.

Zato će fotoreporteri vjerovatno pred početak duela u Milanu i da hvataju ponašanje obojice, jer je poznato da se baš i ne gotive.

"Ne znam da li ću da se rukujem s njim. Šta bude, bilo je. Da li i dalje imamo problem jedan s drugim? On ima svoje probleme, ja imam svoje, ostalo je prošlost", kazao je Ibrahimović.

Najbolji igrač Milana očekuje veliku utakmicu.

"Ne igramo samo protiv Mesija, Barsu ne čini samo on. To je veliki tim, sa mnogo zvijezda. Mislim da bi Barsa i u Italiji igrala odlično, iako je definitivno lakše u Primeri. Za napadača je život mnogo teži u Seriji A nego u Španiji", istakao je Ibra.

Gvardiola nije želio puno da priča o Ibri..

"Bio je važan dio Barse. Pomogao nam je mnogo, prvih pola godine je bio odličan", kazao je trener Barselone.

Najavio je da njegov tim ne bira način da dođe do uspjeha.

"Branićemo se i sa sedam igrača ako bude trebalo. Znamo da igramo protiv tima koji želi da napada i moramo da budemo perfektni u oba pravca", rekao je Gvardiola.

Riberijev povratak na „Velodrom”

Frank Riberi se vraća na stadion koji ga je stvorio kao igrača - od 2005. do 2007. je bio član Marseja, odakle je kasnije prešao u Bavarsku.

Valjda on najbolje zna kakav pakao čeka njegov tim na „Velodromu”.

"Sve je ovo čudno za mene. Dvije godine sam bio u Marseju, taj period je za mene poseban. Atmosfera? Svi znaju da je na „Velodromu” fudbalsko ludilo", rekao je Riberi.

Francuski as očekuje da domaćin krene u napade.

"Marsej je jako agresivan tim, kod kuće uvijek ide na pobjedu. Nosiće ga navijači, ali vjerujem da je moj tim dovoljno iskusan da prevaziđe probleme na koje će naići", kazao je Riberi.

Trener Marseja Didije Dešam je, kao i pred duele sa Interom u osmini finala, bio oprezan.

"Ne izmišljam ništa novo ako kažem da je Bajern favorit. Mi smo spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", istakao je Dešam.

MILAN - BARSELONA

Milano - Stadion „San Siro”. Kapacitet: 80.018. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Početak u 20.45.

Milan (4-3-1-2): Abijati - Bonera, Nesta, Mekses, Antonini - Akvilani, Ambrozini, Noćerino - Boateng - Ibrahimović, Robinjo.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Maskerano, Pike, Pujol - Ćavi, Buskets, Inijesta - Fabregas, Mesi, Sančes.

MARSEJ - BAJERN

Marsej - Stadion „Velodrom”. Kapacitet: 42.000. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Početak u 20.45.

Marsej (4-3-3): Braciljano - Acpilikueta, M'Bija, N'Kulu, Morel - Dijara, Šejru, Amalfitano - Valbuena, Brandao, A. Aju.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kros - Roben, Miler, Riberi - Gomes.

Bonus video: