Cmiljanić srušio Rumune

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Rumuniju u gostima sa 1:0 i ostvarila prvi trijumf u eri novog selektora, Borisa Ljutice.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 18:34h

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Rumuniju u gostima sa 1:0 i ostvarila prvi trijumf u eri novog selektora, Borisa Ljutice.

Meč na Gradskom stadionu u Temišvaru odlučio je veliki talenat Budućnosti, Boris Cmiljanić, golom u 25. minutu utakmice.

Crna Gora je igrala odgovorno i vrlo disciplinovano, pa je tok meča bio pod kontrolom svih 90 minuta. Bilo je, naravno, i dobrih individualnih poteza, a nakon jednog od njih meč je odlučen - Nilović je sredinom prvog poluvremena prekinuo akciju protivnika na sredini, uposlio Cmiljanića koji je izbacio iz igre oba protivnička štopera i plasirao loptu iza leđa golmana Fila.

Bilo je još šansi pred rumunskim golom, a najveću je propustio ponovo Cmiljanić, koji je nakon kornera prebacio gol.

Rumuni su dominirali smo u prvih deset minuta u drugog poluvremena, ali bez ozbiljnijih prilika pred golom Stijepovića.

"Momci su odigrali veom zrelo, disciplinovano i organizovano u svim segmentima. Primjetno je i da je forma igrača na mnogo većem nivou u odnosu na prethodno okupljanje, kada smo nakon tri mjeseca pauze odgirali mečeve sa Hrvatskom. Ritam meča bio je izuzetno jak, ali smo uspjeli da izdržimo i na kraju da slavimo u duelu sa jakim protivnikom, i to na njegovom terenu. Imaćemo malih problema da vratimo igrače za sledeći meč koji se igra u četvrtak u 11 časova zbog našeg povratka za Crnu Goru, ali ćemo svakako dati sve od sebe da opravdamo rezultat i utisak koji smo ostavili na prvom meču", prokomentarisao je Ljutica.

Drugi meč istih rivala igra se u četvrtak u 11 časova u Temišvaru.

Za Crnu Goru su igrali: Stijepović, Šebek (Rajović), A. Vukčević, Nilović, Đokaj, Banović, Rudović, Vilotijević, Kukuličić (Đ. Vukčević), Šofranac (Morović), Cmiljanić (Radonjić).

Bonus video: