Omladinci oduševili u prvom poluvremenu, Španija u foto-finišu izvukla remi

Publika je u Podgorici mogla da prisustvuje sjajnom meču, u je Crna Gora pokazala da će imati šta da pokaže u elitnoj fazi kvalifikacija
0 komentar(a)
Bakić i Đorđević, Foto: Luka Zeković
Bakić i Đorđević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2012. 16:41h

Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Španijom (2:2) u prvom od dva prijateljska meča, juče na kampu Saveza na Starom aerodromu.

Publika je u Podgorici mogla da prisustvuje sjajnom meču, u kojem su izabranici Aleksanda Miljenovića pokazali da će imati šta da pruže u predstojećoj elitnoj fazi kvalifikacija za EP (kraj maja), gdje se nalaze u grupi sa Engleskom, Švajcarskom i Slovenijom.

“Furija” je, naime, stigla do izjednačenja u foto-finišu, tek u 90. minutu, doduše više nego zasluženo, jer je u drugom poluvremenu imala dvije stative i još dvije velike šanse pred golom Kodrića.

Crna Gora je, međutim, briljirala u prvom poluvremenu, kada je na rano vođstvo aktuelnih evropskih šampiona odgovorila sa dva efektna gola, oba u španskom stilu - prvo Đorđević, a potom i njegov saigrač iz Mogrena Bakić, gotovo su se ušetali u mrežu “furije” nakon fantastičnih akcija.

Iako su na drugoj strani bili Hose Rodriges Ruis, koji je u subotu igrao za prvi tim Real Madrida (ušao umjesto Kristijana Ronalda), pa fantastični Denis Suares iz Mančester sitija, koji neodoljivo podsjeća na Davida Silvu, te još nekoliko igrača koji su debitovali za Valensiju, Sevilju, Atletiko ili Betis, na Starom aerodromu se u dobrom dijelu prvog poluvremena pitala i Crna Gora.

Bakić, Đorđević, Pepić, Marko Vukčević, Kalezić, Kordić i društvo pokazali su da ne zaostaju puno za španskim vedetama i da su prava budućnost crnogorskog fudbala.

- Odigrali smo izuzetno dobar meč, naročito u prvom poluvremenu, koje je odigrano u izuzetno jakom tempu za naše prilike. Parirali smo Špancima u tom dijelu i primili gol nakon jedinog udarca u okvir koji je protivnik imao. Nastavak nismo uspjeli da odigramo u istom ritmu, što su odlično fizički pripremljeni Španci iskoristili da budu dominantni, a dodatno nas je poremetio izlazak Bakića zbog povrede - prokomentarisao je Miljenović nakon meča.

Upravo je Bakić bio koban za “furiju” u prvom dijelu - prvo je nesebično asistirao Đorđeviću, koji je pogodio nebranjenu mrežu, a potom je hladnokrvno riješio situaciju “jedan na jedan” sa golmanom nakon proigravanja juče takođe sjajnog Pepića.

Prepoznatljiva “tika-taka” igra španskog tima stigla je tek u drugom poluvremenu, kada se dva puta tresao okvir crnogorskog gola (šutevi Suaresa i asa Valensije Benata), a golman Kordić “skinuo” je i zicer De Tomasu. Izjednaćenje je, ipak, stiglo u posljednjem minutu.

Novi meč, vjerovatno sa izmijenjenim postavama, igra se u četvrtak, na istom mjestu u 15 časova. Zbog obaveza u klubovima, reprezentaciju su juče napustili Marko Vukčević, Kalezić (Budućnost), Đorđević i Bakić (Mogren), te Mirtović (Mladost).

Crna Gora - Španija 2:2

Podgorica – Trening kamp FSCG. Gledalaca: 700. Sudija: Pavle Radovanović (Crna Gora). Strijelci: Đorđević u 9. i Bakić u 35. minutu za Crnu Goru, Denis Suarez u 4. i Bernat u 90. minutu za Španiju. Žuti kartoni: Kalezić, Boljević (Crna Gora), Gomez, Rodrigez (Španija).

Crna Gora: Kordić, Tatar (Janković), Milošević, Mitrović (Kopitović), Ćuković (Mustur), H. Pepić (Raspopović), Kalezić (Sekulić), Đorđević (Kalačević), Bakić (Boljević), Vukčević, Kordić (D. Pepić)

Španija: Ortola, Mankiljo, Varela, Insua, Puerto (Osede), Gomez (NIgez), Ruiz (Bernat), Delgado (Tores), Alkaser (De Tomas), Suarez, Rodrigez (Garsija).

Bonus video: