Igrači Boltona posjetili Muambu, 56 dana zatvora za studenta koji ga je vrijeđao

Ovo je druga delegacija Boltona koja je posjetila Muambu, a prošle nedjelje to su učinili Kevin i Mark Dejvis, Rio Koker i Daren Pretli.
0 komentar(a)
Muamba, Foto: Beta/AP
Muamba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2012. 16:12h

Fudbaleri Boltona Zet Najt, Dejvid Veder i golman Jusi Jaskelainen posjetili su danas Fabrisa Muambu uoči večerašnjeg ponovoljenog meča FA kupa protiv Totenhema (20.30 časova).

Obučeni u klupske trenerke igrači su iskoristili su pauzu u pripremi utakmice i na kratko obišli saigrača, koji se polako oporavlja od posljedica srčanog udara.

Ovo je druga delegacija Boltona koja je posjetila Muambu, a prošle nedjelje to su učinili Kevin i Mark Dejvis, Rio Koker i Daren Pretli.

Utakmica četvrtfinala FA kupa između Totenhema i Boltona prekinuta je prije 11 dana u finišu prvog poluvremena, pri rezultatu 1:1, nakon što se Muamba srušio na zemlju.

Inače, sud u Engleskoj odredio je danas zatvorsku kaznu od 56 dana studentu, koji je na rasnoj osnovi na Tviteru vrijeđao Muambu dok je bio u komi.

Student biologije Lajam Stejsi veoma brzo je pronađen i uhapšen zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera Boltona.

"U tom trenutku, ne samo Muambina porodica već i cio fudbalski svet molio se za njegov život, a vaši komentari su samo otežali stvar. Ne preostaje mi ništa drugo nego da izreknem kaznu zatvora zbog izazivanja javnog bijesa", rekao je okružni sudija Džon Čarls.

Sudija je otkrio da je 21. godišnji Stejsi bio u alkoholisanom stanju kada je napisao uvrijedljive poruke.

Bonus video: