Gigs: Mesi jeste najbolji, ali bi morao da osvoji nešto sa Argentinom

Gigs je ocijenio i da Argentinac Lionel Mesi mora da ostvari uspjeh i sa reprezentacijom kako bi se svrstao među najbolje igrače.
0 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2012. 12:40h

"Ta ekipa Juventusa iz 90-tih godina prošlog veka je stvarno bila fantastična. Del Pjero je najbolji italijanski igrač, mi smo istih godina i pratim celu njegovu karijeru", rekao je Gigs za "Gazetu delo sport".

Legendarni vezista Mančester junajteda Rajan Gigs istakao je danas da su mu najteži protivnici u karijeri bili Li Dikson iz Arsenala i Havijer Zaneti iz Intera.

"Sa Zanetijem sam imao direktne duele u četvrtfinalu Lige šampiona 1999. godine. Sjajan je, brz, jak i veoma inteligentan. Nakon toga smo igrali još nekoliko puta, radi se o sjajnom protivniku", naveo je Gigs.

Po Velšaninu, glavni favorit za osvajanje Evropskog prvenstva je Španija.

"Pored Španaca, najveći favorit je Njemačka. Slijede Francuska, Italija i Holandija. U ovom trenutku ne mogu da zamislim da Engleska osvoji taj trofej, jer još nemaju ni selektora, a tu je i suspenzija Vejna Runija", objasnio je trofejni fudbaler.

Gigs je ocijenio i da Argentinac Lionel Mesi mora da ostvari uspjeh i sa reprezentacijom kako bi se svrstao među najbolje igrače.

"On je, bez sumnje, najbolji na svijetu u ovom trenutku. Ipak, Pele i Maradona su sa reprezenacijama bili svjetski šampioni. Kada Mesi osvoji titulu na Mundijalu, staće uz rame ovim velikanima", istakao je on.

Gigs je dodao i da očekuje da pitanje prvaka Engleske bude rešeno 30. aprila u velikom derbiju Mančestera između Junajteda i Sitija.

"Mi smo iskusniju, ali igrači Sitija su gladni trofeja. Ako se ovako nastavi u Premijer ligi, o tituli ćemo odlučiti u derbiju", zaključio je Gigs, čija ekipa ima tri boda više od drugoplasiranog Sitija.

Bonus video: