Petrović: Vratiću Sutjesku u vrh

"Vraćam se u klub za koji me vežu najljepše uspomene. Ako dovedemo Sutjesku na mjesto koje joj pripada, a to je vrh crnogorskog fudbala, biću ponosan", kazao je Saša Petrović.
127 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 08:58h

Ljubav između Sutjeske i Slaviše Mirkovića nije dugo trajala – nakon loših rezultata u proljećnom dijelu šampionata čelnici nikšićkog prvoligaša odlučili su da naprave radikalan potez, koji jeste i nije iznenađenje.

Kap koja je prelila čašu je poraz od Dečića, koji je lakše nego što se moglo i pretpostaviti savladao konfuzne Nikšićane. Samo jedan osvojen bod u prethodna tri kola, uslovio je da dirigentsku palicu preuzme Saša Petrović, nekadašnji trener Budućnosti, Grblja i Koma.

Tim povodom juče je kraj Bistrice promovisan novi stručni štab, koji će osim Petrovića, sačinjavati Milija Savović, Žarko Drašković i trener golmana Zoran Radović.

"Najveća je čast ko se bavi ovim poslom u Crnoj Gori da predvodi klubove poput Sutjeske i Budućnosti. Vraćam se u klub za koji me vežu najljepše uspomene. Ako dovedemo Sutjesku na mjesto koje joj pripada, a to je vrh crnogorskog fudbala, biću ponosan. Međutim, u ovom trenutku najvažnije je da izađemo iz rezultatske krize. Trenutna pozicija Sutjeske ne odgovara realnosti, jer ljudi koji vode klub rade izuzetno kvalitetno. Da nijesam uvjeren u ovo što kažem, ne bih se prihvatio posla", kazao je Saša Petrović.

Po novom šefu stručnog štaba, najveći problem predstavlja vrijeme. Naime, već za šest dana Nikšićani će ugostiti Lovćen, koji se takođe davi pri dnu prvoligaške tabele.

"Imamo malo vremena do narednog meča. Utakmica protiv Lovćena je od izuzetne važnosti. Ipak, vjerujem da imamo kvaliteta i znanja da izađemo iz ove situacije. Pokušaćemo u najkraćem mogućem roku da zaboravimo šta je bilo i da se okrenemo narednim utakmicama. Moramo povratiti samopouzdanje, i, da ponovim, vratiti Sutjesku na mjesto koje joj pripada. Očekujem da ćemo u narednim godinama igrati značajnu ulogu, upravo zbog jake omladinske škole i talenata, kojih, svakako ima. Potrebno je da izađemo iz ove situacije, a nakon toga neće biti problema", zaključio je Petrović.

O trenutnoj situaciji govorio jei sportski direktor Jovan Gardašević.

"Nijesmo ostvarili plan koji smo zacrtali. Želim da se zahvalim stručnom štabu koji je predvodio Sutjesku u prva četiri kola. Stručni posao je takav da kada nema rezultata ceh plaćaju treneri. Kao klub reagovali smo munjevito. Doveli smo jedno veliko crnogorsko ime – Sašu Petrovića. Predvodiće tim, koji, sigurni smo, ima kvalitet. Poznato je da je novi trener dokazan i da iza sebe ima internacionalno iskustvo. Vjerujem da smo napravili pravi izbor, odnosno da ćemo na čelu sa njim ostvariti cilj. Istina, sada je mnogo teže izbjeći zonu baraža nego li na početku sezone. Očekujem da šok terapija da rezultat u narednim mečevima", rekao je Gardašević.

Bonus video: