Zeta i Mogren bez golova na Trešnjici

Zeta i Mogren ostali su na diobi trećeg mjesta nakon današnjeg derbija na Trešnjici - meč je završen bez golova mada su i jedni i drugi imali šansi da dođu do trijumfa.
0 komentar(a)
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.03.2012. 15:26h

Domaćin je u prvom dijelu napravio 4-5 odličnih šansi, imao i nekoliko polušansi, pokušaja sa distance, ali su fudbaleri Zete potpuno zakazali u realizaciji, pa ni nakon četvrtog proljećnog kola nisu postigli pogodak.

Golman Nemanja Šćekić bio je, međutim, veoma raspoložen i osujetio pokušaje Burzanovića i Božovića.

Korać je bio neprecizan u nekoliko navrata (zicer u desetom minutu), Došljak pogodio stativu u 28. minutu.

Na drugoj strani, Vujović je propustio idealnu šansu da kazni sve promašaje domaćina u 41. minutu, imao je nebranjenu mrežu ispred sebe, ali je lopta odskočila prije njegovog pokušaja i završila preko gola.

Mogren se konsolidovao, bio bolji u nastavku, a Vujović i Bakić u dva navrata imali dobre situacije pred mrežom Ivanovića. Zeta je strahovito pala, ali je i ona mogla do pogotka - Šćekić je, međutim, zaustavio šut Kneževića, dok je Kapisoda u posljednjem trenutku reagovao ispred talentovanog Boljevića...

Milačić: Zadovoljan sam, ekipa se stvaraTreneru Budvana Branislavu Milačiću preostalo je da ocijeni dva lica podmlađenog Mogrena - loše i bojažljivo izdanje u prvom, te neuporedivo kvalitetniju igru u drugom poluvremenu.

"Naravno da sam zadovoljan kada u derbiju osvojite neki bod. Iskreno, mnogo se i ne nadam bodovima u ovakvim mečevima jer pravimo novu ekipu. Zadovoljan sam što smo i pored svih problema koji nas prate na mečevima protiv Budućnosti i Zete pokazali da smo dobra ekipa.

Protivnik je bio bolji u prvom poluvremenu, mi smo u tom dijelu igre bili konfuzni ali smo i tada mogli da riješimo meč. U nastavku je, međutim, sve bilo na našoj strani. Zadovoljan sam ovim bodom", rekao je Milačić.

Ostaće nejasno kako je meč doživio trener Zete Rade Vešović, koga su predstavnici “sedme sile” čekali 15 minuta nakon završetka utakmice, ali se on za to vrijeme nije pojavio.

Zeta - Mogren 0:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Milutin Đukić (Cetinje). Žuti kartoni: M. M. Radulović, Vujačić, Božović (Zeta), Tatar (Mogren).

Zeta: Ivanović 6,5, M. M. Radulović 6, Kaluđerović 6, Vujačić 6,5, Novović 6, Zlatičanin 6 (Z. Peličić 5,5), Burzanović 6, Božović 6, Došljak 5,5 (M. Dabić), Knežević 6 (Boljević), Korać 6.

Mogren: Šćekić 7,5, Ivanović 6, Kapisoda 6,5, Radišić 6, Krstić 6, Ćulafić 5,5 (M. Zec), Mirković 6, Tatar 6, Bakić 6 (Lagator), Vujović 6, Đorđević 6 (Đoković).

Bonus video: