Zaneti: Protiv Juventusa kao da je posljednji meč u karijeri

Zaneti je u Interu od 1995. godine i rekorder je po broju odigranih utakmica za milanski klub. Argentinac je za "neroazure" odigrao 790 mečeva.
105 pregleda 0 komentar(a)
Zaneti, Foto: REUTERS
Zaneti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.03.2012. 22:23h

Kapiten Intera Havijer Zaneti izjavio je danas da će sjutra protiv Juventusa dati sve od sebe, kao što je to uvijek i radio.

"Igraću protiv Juventusa kao da je posljednji meč”, rekao je Zaneti.

Zaneti je u Interu od 1995. godine i rekorder je po broju odigranih utakmica za milanski klub. Argentinac je za "neroazure" odigrao 790 mečeva.

”Ako Inter zatraži od mene, napustiću klub u junu. Nakon sedam sezona neću podići trofej i ovo je kraj jedne ere, ali nije istina da je igrače baš briga za to", dodao je Zaneti.

Inter je nastup u Ligi šampiona završio u osmini finala, eliminacijom od marseljskog Olimpika, a trenutno je sedmi na tabeli u Seriji A.

Trener Intera Klaudio Ranijeri dodao je da se Juventus plaši velikog derbija koji se igra u nedjelju u Torinu.

"Oni su pod pritiskom, jer ako izgube zaostaće još više za Milanom. Takođe, vjerujem da se plaše da protiv nas ne dožive prvi poraz u sezoni i to na svom terenu", kazao je Ranijeri italijanskim medijima.

Inter je u posljednjih devet utakmica zabilježio samo jednu pobjedu.

"Mi možemo presudno da utičemo u borbi za titulu, jer vjerujem da će trka izmešu Milana i Juventusa biti potpuno neizvjesna do kraja sezone", naveo je šef stručnog štaba “neroazura”.

Nakon pobjede Milana nad Romom (2:1), Juventus trenutno zaostaje sedam bodova za Milanom, dok se Inter nalazi na sedmom mjestu na tabeli.

"Očekujem da Inter odigraju kao da je u pitanju utakmica života ili smrti, jer žele da prekinu seriju poraza. Prošlost me ne zanima, samo budućnost i skoncentrisani smo da uz podršku navijača osvojim nova tri boda", rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Bonus video: