Dečić iskoristio jednu šansu, Sutjeska nijednu

"Ovi bodovi će nam mnogo značiti u nastavku šampionata", rekao je Edin Lekić, kapiten Dečića.
0 komentar(a)
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.03.2012. 10:19h

Slabo prvo i znatno bolje drugo poluvrijeme, karakteristika je utakmice u Tuzima u kojoj je na kraju više sreće, znanja i strpljenja imao domaćin i stigao do minimalne, ali izuzetno vrijedne pobjede.

"Sutjeska je bila bolja u prvom poluvremenu, mi u nastavku utakmice kada smo jednu od šansi uspjeli da iskoristimo i da slavimo. Ovi bodovi će nam mnogo značiti u nastavku šampionata", rekao je Edin Lekić, kapiten Dečića.

Iz prvih 45 minuta teško je izdvojiti neki detalj. Publika se dosađivala a učinak aktera bio daleko od prvoligaških kriterijuma.

Međutim, u nastavku je imalo šta da se vidi na obje polovine terena. Prvo su zaprijetili gosti u 52. minutu kada je centrirao Baćo Nikolić, a Šušnjar sjajnim udarcem glavom sa desetak metara uzdrmao prečku.

Na drugoj strani Dečić je opasno zaprijetio u 55. minutu. Nuhodžić je centrirao iz kornera a Radulović sa pet metara samo okrznuo loptu glavom i umjesto u mrežu poslao je gol aut. Gosti su mogli do vođstva i u 58. minutu, ali je Šušnjar slabo šutirao iz srca šesnaesterca.

Gol odluke postignut je u 61. minutu. Idealno je centrirao Padović sa desne strane, Gutić zaplivao kroz vazduh i glavom matirao nemoćnog Lakićevića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Do kraja susreta gosti su pokušavali, uglavnom bezuspješno, da eventualno stignu do izjednačenja ali su iskusni domaći fudbaleri lako izdržali sve napade i upisali značajna tri boda.

"Nismo iskoristili svoje šanse i umjesto da povedemo, dozvolili smo Tuzanima da stignu do tog jednog pogotka i da ipak zasluženo pobijede. Idemo dalje i pokušaćemo u narednim utakmicama da osvojimo dovoljno bodova za miran san", kazao je Boris Miličković, pomoćni trener Sutjeske.

Dečić - Sutjeska 1:0

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: oko 300. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Srđan Korać (Bar). Strijelac: Gutić u 61. minutu. Žuti kartoni: Živković, Radulović, Nuhodžić, Banda (Dečić), Zogović, Nikolić, Đurović, Kosović (Sutjeska).

Dečić: Drešević 7, Padović 7, Nelević 7, Gutić 7, Radulović 7, Vučković 6, Nuhodžić 6 (Lekić), Lazarević 6 (Gazivoda), Banda 6,5 (Đukić), Živković 6,5, Adžović 6.

Sutjeska: Lakićević 6,5, Krivokapić 6 (Kosović 6), Stijepović 6,5, Zogović 6,5, Đurović 7, J. Nikolić 6, Pejović 6 (Janjušević), B. Nikolić 6,5, Karadžić 6, Šušnjar 6, Marković 6 (Stefanović).

Bonus video: