Kako došlo, tako i otišlo: Rudar stao u Beranama

"Izgubili smo prvo mjesto u najgorem trenutku, na kraju drugog kruga, ali nema kukanja. Nismo uradili ono što je trebalo", prokomentarisao je Dragan Radojičić, trener Rudara.
55 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.03.2012. 11:32h

Beranci su odoljeli protiv Rudara (0:0), osvojili veliki bod i skinuli Pljevljake sa liderske pozicije. Četa Slobodana Đukića time je nastavila sjajnu proljećnu seriju, krunisala pobjede nad Lovćenom i Sutjeskom (povratnik u elitni rang u nastavku sezone poražen je samo službenim rezultatom od Dečića).

Dojučerašnji lider Rudar je tokom svih 90 minuta napadao, ali gosti nijesu uspjeli da dođu do pogotka ni u trenucima kada su imali igrača više u polju - bek domaćih Rajković isključen je u 73. minutu zbog grubog faula nad Franciškovićem. Beranci su se, međutim, mobilisali i izdržali do kraja...

"Utakmica je bila dosta tvrda, jer su bodovi trebali i jednoj i drugoj ekipi. Cilj je bio da ne izgubimo, odigrali smo borbeno, momci su uspjeli da zaustave opasne napade Rudara. Moramo da budemo prezadovoljni naročito ako se ima u vidu da je gostima pobjeda u Beranama bila potrebna da bi zadržali lidersku poziciju", rekao je trener domaćih Đukić.

Domaći su na startu zaprijetili, ali je Rudar brzo preuzeo komandu. Gosti su imali dvije šanse preko Vlahovića i Ivice Jovanovića, dok je Lalević uzvratio odličnim šutem (golman Mijatović je, međutim, bio siguran).

"Znao sam šta nas čeka u Beranama. Upozorio sam igrače, ali oni to nijesu uzeli za ozbiljno, naročito ne pojedini od njih. Čekao nas je izuzetno motivisan protivnik i znao sam da će biti teško, jer smo protekle sedmice imali puno kadrovskih problema. No, nema opravdanja za slabu igru. Beranci su zaslužili bod jer su bili borbeniji. Mi, međutim, moramo da se pripremimo za srijedu, kada nas čeka prva utakmica polufinala Kupa. Bodovi će se gubiti i dobijati. Izgubili smo prvo mjesto u najgorem trenutku, na kraju drugog kruga, ali nema kukanja. Nismo uradili ono što je trebalo", prokomentarisao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

U nastavku su Pljevljaci pojačali napade, ali je i domaćin bio veoma organizovan u defanzivi. U dva navrata (u 67. i 77. minutu) rezervista Francišković je bio neprecizan...

Berane - Rudar 0:0

Berane - Gradski stadion. Gledalaca 1.500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Žuti kartoni: Selimović, Huremović, Cimbaljević, Rugovac, Šćekić (Berane), I. Jovanović, Nestorović, Adžić (Rudar). Crveni karton: Rajković (Berane).

Berane: Aković 6,5, Rajković 6, Lutovac 6,5, Šćekić 6,5, Novović 7, Rugovac 7, Radović 6 (Huremović 6), Selimović 6 (Osmajlić 6), Lalević 6,5, Zejnilović 6,5 (Vučinić), Cimbaljević 6,5.

Rudar: Mijatović 6,5, Vlahović 6,5, Nestorović 6, Kaluđerović 6 (Stojanović 5,5), Alić 7, I. Jovanović 5,5, M. Jovanović 6, Igumanović 6 (Adžić 6), Rustemović 5,5 (Francišković 6), Ivanović 6, Nerić 5,5.

Bonus video: