Lovćen predao "fenjer" Bokelju

"Bokelj nam je pravio mnogo problema, ali smo ipak uspjeli da trijumfujemo. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje u nastavku sezone", laknulo je treneru Lovćena Radovanu Kavaji.
0 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.03.2012. 10:38h

Konačno su i fudbaleri Lovćena uspjeli da osvoje tri boda i tako pobjegnu za začelja tabele, gdje su se odavno nalazili. Umjesto Cetinjana, posljednje mjesto nakon jučerašnjeg poraza pripada Bokelju.

Lovćen je tokom svih 90 minuta bio bolji rival i zasluženo je slavio pred domaćom publikom u derbiju začelja. Od samog početka Cetinjani su imali terensku inicijativu, igrali su agresivno i stvarali šanse. Prvi put mreža Kotorana zatresla se u 36. minutu, kada je Luka Mirković u namjeri da centrira iskosa sa desne strane “nehotice” poslao loptu pravo na gol, ona se odbila od stative i prevarila golmana Petrovića

Valjda u namjeri da sačuvaju stečenu prednost, fudbaleri Lovćena su u nastavku igrali komotnije, uglavnom na sredini terena, što im se osvetilo u 64. minutu, Nakon dobrog dodavanja Todorovića, Ivan Pavićević je donio Bokelju poravnanje - 1:1.

Cetinjane je, ipak, razmrdao primljeni gol, pa je samo desetak minuta domaćin opet poveo. Lakić je pogodio za 2:1, pa je Lovćen je mogao da uživa u dugo čekanoj pobjedi.

"Najvažnije je što smo konačno slavili. Bokelj nam je pravio mnogo problema, ali smo ipak uspjeli da trijumfujemo. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje u nastavku sezone", laknulo je treneru Lovćena Radovanu Kavaji.

Kotoranima nije bilo prijatno, sada oni drže “fenjer”.

"Naravno da nisam zadovoljan igrom. Kad se prime ovakva dva gola neizbježan je poraz. Mogli smo bar do boda, ali nismo imali sreće - rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Lovćen - Bokelj 2:1

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 250. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelci: Mirković u 36. i Lakić u 73. minutu za Lovćen, I. Pavićević u 64. minutu za Bokelj. Žuti kartoni: Martinović i Perović (Lovćen),Vušurović, Petković, Vuković, I.Pavićević (Bokelj).

Lovćen: Perović 6, Ćetković 6,5, Lakić 7,5, Martinović 6,5, Mirković 7, Sekulić 6,5, Bondžić 6, Đurišić 6 (S.Vujović), Radović 6 (Pejaković), Petrović 6 (Turković), Perutović 6.5.

Bokelj: Petković 5,5, V. Pavićević 6, Videkanić 6, Arsenijević 6, Todorović 5,5, Jaredić 5,5, Vušurović 6, Makarić 6 (I. Pavićević 7), S.Pavićević 6 (Kasalica 5,5), Koljenović 5,5 (Mulabećirović), Vuković 6,5.

Bonus video: