Radulović: Bilo je teško biti drugi

"Kako je bilo biti drugi? Sigurno veoma teško, jer smo toliko vremena bili prvi", kaže Miodrag Radulović nakon pobjede nad Petrovcem (5:1)
0 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2012. 18:50h

Budućnost je ponovo lider, nakon što je napunila mrežu Petrovca (5:1), i - jednako značajno - sačekala kiks Rudara u Beranama (0:0).

Podgoričani su čak sedam mjeseci držali prvo mjesto prije nego što su, prije deset dana, izgubili derbi sa Rudarom i skliznuli na drugu poziciju. Pljevljacima su, međutim, samo deset dana gledali u leđa...

"Kako je bilo biti drugi? Sigurno veoma teško, jer smo toliko vremena bili prvi. Sada smo opet lideri, ali to u suštini ne mijenja naš plan", rekao je Radulović nakon trijumfa nad Petrovcem.

Ukoliko naredne subote pobijede Mladost na Starom aerodromu, fudbaleri Budućnosti će osvojiti prvo mjesto nakon dva kruga i osigurati meč sa Rudarom u Podgorici, tamo u pretposljednjem kolu šampionata.

Titula je, međutim, još uvijek pod Goricom zabranjena riječ.

"Moramo vrijedno da radimo, a kako budemo radili, tako će nam se i vraćati. Dug je put do titule i bilo bi pogrešno da sada razmišljamo o tome. Moguće da će biti još smjenjivanja na vrhu, mi ćemo se potruditi da ih bude što manje".

Podgoričani su, inače, neočekivano lako savladali Petrovac, golovima Boškovića (dva), Nikole Vukčevića, Adrovića i Nikača. Za goste se upisao Živković.

"Čestitam mojim fudbalerima, mislim da je kod njih nakon svega proradio inat i sve su na pravi način kanalisali na teren. Imali su posjed, veliki broj šansi, postigli su i pet golova", zaključuje Radulović.

Budućnost - Petrovac 5:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Bošković u 24. i 40. iz penala, N.Vukčević u 47, Adrović u 69. i Nikač u 85. minutu za Budućnost, Živković u 49. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Mihailović, Golubović, Graovac (Petrovac).

Budućnost: Agović 5,5, Kamberović 6,5, Orahovac 6,5, Peković 6,5, Radunović 6,5, Kalezić 7 (Kojašević), N.Vukčević 7, Bošković 7,5, M.Vukčević 7, Adrović 7 (Nikač), Radonjić 7 (Mugoša).

Petrovac: Popović 5,5, Radulović 6, Mikijelj 5 (Grbović), Mihailović 5, Graovac 5, Šofranac 5,5, Golubović 5,5, Marković 5 (Vujačić 5,5), Kruščić 6 (Dragićević 5,5), Jovanović 5,5, Živković 6.

Bonus video: