Nejmar najskuplji mladi fudbaler na svijetu

On je procijenjen između 30 i 55 miliona eura. Za Nejmara se smatra da bi uskoro mogao da se uključi u trku sa Leom Mesijem i Ronaldom za "Zlatnu kopačku“
75 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.03.2012. 22:11h

Portugalski sajt "Futebolfinance“ napravio je listu od 30 najskupljih fudbalera koji su budućnost najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Na prvom mjestu je Nejmar, napadač Santosa, za koga se otimaju Real i Barselona. On je procijenjen između 30 i 55 miliona eura.

Za Nejmara se smatra da bi uskoro mogao da se uključi u trku sa Leom Mesijem i Ronaldom za "Zlatnu kopačku“.

Na drugom mjestu je biser Borusije Dortmund Mario Gece i ako "milioneri“ u skorije vrijeme upadnu u finansijske nevolje, transfer talentovanog veziste će riješiti problem.

Procijenjen je na sumu od 30 do 45 miliona eura.

Treći je kontroverzni Italijan, član Mančester sitija Mario Baloteli.

Ne treba uskoro očekivati da napusti "građane“, prije svega zbog visoke plate koju ima, jer je malo klubova na svijetu koji to mogu da plate.

Njegova tržišna cijena je između 30 i 40 miliona eura.

Četvrti je vezista Lila, Belgijanac Eden Azar.

Već od prošlog ljeta nalazi se na meti Čelzija, Reala, Arsenala, Intera, Mančester sitija, Mančester junajteda...

Izrastao je u jednog od najboljih mladih igrača svijeta, a Lil bi za njega mogao da inkasira između 27 i 35 miliona eura.

U Top 10 su još Džek Vilšir (Arsenal) čija je cijena između 22 i 30 miliona eura, potom član Barselona Tijago Alkantara (20-30 miliona), vezista Rena Jan M’Vila (20-25), defanzivac Mančester junajteda Fil Džons (18-25), njegov klupski drug David De Hea (16-20) i ruski reprezentativac i igrač CSKA Moskve Alan Džagoev (16-20).

Bonus video: