Panatinaikos ostao bez uprave

Član UO Tanasis Janakopulos izjavio je da je "nezamislivo da poslije 35 godina u Panatinaikosu vidi sebe u ovoj situaciji"
56 pregleda 0 komentar(a)
Dimitris Gontikas, Foto: SPORTENA.COM
Dimitris Gontikas, Foto: SPORTENA.COM
Ažurirano: 23.03.2012. 22:58h

Kompletan Upravni odbor FK Panatinaikosa podnio je ostavku poslije burne tročasovne rasprave, što je dodatno produbilo krizu trofejnog grčkog kluba, piše B92.

Dramatičan preokret je posljedica odluke Disciplinske komisije nacionalne Superlige da Panatinaikosu izrekne maksimalnu kaznu zbog velikih nereda njegovih navijača na derbi utakmici protiv Olimpijakosa u nedjelju, kada je susret prekinut u 83. minutu pri vođstvu tradicionalnog rivala sa 1:0.

Olimpijakos je dobio meč za "zelenim stolom" (3:0), a Panatinaikosu će biti oduzeta tri boda iz ove i i dva boda iz naredne sezone.

Klub će takođe morati kao domaćin da igra četiri utakmice bez prisustva navijača i plati novčanu kaznu od 252.500 eura.

Pored toga, klub će morati da plati još neutvrđen iznos teških oštećenja koje su huligani napravili na objektima Olimpijskog stadiona u Atini.

Odlazeći predsjednik Upravnog odbora Dimitris Gontikas rekao je da će generalna skupština akcionara 18. aprila izabrati novo rukovodstvo kluba i pokušati da nađe izlaz iz finansijskih problema.

"Napravili smo veliki napor, ali sada ne postoji minimum garancija da može da se nastavi sa radom. Nakon ovakvog razvoja događaja ne možemo ništa. Nadam se da će Panatinaikos naći svoj put", rekao je Gontikas.

Član UO Tanasis Janakopulos izjavio je da je "nezamislivo da poslije 35 godina u Panatinaikosu vidi sebe u ovoj situaciji".

"Brod tone. Ne mogu da shvatim kako smo stigli do ove tačke", rekao je Janakopulos.

Panatinaikos je trenutno drugoplasirani u Superligi, a u svojoj 104 godine dugoj istoriji osvojio je 20 titula prvaka Grčke i 17 trofeja nacionalnog Kupa.

Bonus video: