Dečić preko Sutjeske želi da izbjegne baraž

"Moramo da iskoristimo dobar raspored i pobijedimo Sutjesku, jer nam je cilj direktan opstanak i izbjegavanje baraža", rekao je iskusni desni bek Tuzana, Nijazim Padović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 08:24h

Nakon tri boda za zelenim stolom u neodigranom duelu sa Beranama, Dečić je neočekivano pred svojom publikom poražen od Bokelja. Ipak, Tuzani su remijem na Cetinju pokazali da nijesu uzdrmani i pokušaće da se vjernim navijačima iskupe u duelu sa Sutjeskom.

"Moramo da iskoristimo dobar raspored i pobijedimo Sutjesku, jer nam je cilj direktan opstanak i izbjegavanje baraža. Ohrabrio nas je rezultat na Cetinju i sada se nadamo pobjedi kojom bi anulirali loš rezultat sa Bokeljom. Biće teško protiv Niklšićana, koji su jak rival i igraju čvrsto u duelu. Ipak se nadamo pobjedi, jer je i tradicija u međusobniom okršajima u Tuzima na našoj strani. Imamo kadrovskih problema, zbog kartona neće u timu biti Pepića i Ajkovića, a zbog povrede će meč propustiti napadač Milić. Smatram, ipak, da imamo kvalitetne zamjene, pa će njihova mjesta pokriti Banda i Lazarević, dok se mladi Adžović dokazao u špicu napada", rekao je iskusni desni bek Tuzana, Nijazim Padović.

Nikšićani, na drugoj strani, imaju prvu priliku da nadoknade izgubljeno iz meča sa Beranama kraj Bistrice u prošlom kolu. Izabranici Slaviše Mirkovića svjesni su situacije u kojoj se nalaze, pa uoči novog gostovanja obećavaju maksimalnu borbu.

"Očekuje nas teška utakmica. Bodove izgubljene u prošlom kolu moramo da nadoknadimo negdje na strani. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i hrabrosti da se suprotstavimo Tuzanima. Svakako da ih respektujemo, ali ih se ne plašimo. Dečić ima prednost domaćeg terena, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno. Recept za uspjeh je igra iz prva dva kola. Povoljan rezultat puno bi nam značio na psihološkom planu. Pobjeda je nešto što nam treba, i što nam nedostaje, ali je najvažnije da se u Nikšić vratimo neporaženi", kazao je Slaviša Mirković.

Dečić - Sutjeska

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Srđan Korać (Bar). Početak u 15 časova.

Dečić (4-5-1): Drešević - Padović, Radulović, Gutić, Nelević - Živković, Nuhodžić, Banda, Lazarević, Lekić - Adžović.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević - Krivokapić, Zogović, Đurović, Stijepović - J. Nikolić, Karadzić, B. Nikolić, Pejović - Marković, Šušnjar.

Bonus video: