Miranović: Sve je bilo po propisima, uplata nikad nije izvršena

"Za moje angažovanje na mjesto izvršnog direktora preporučili su me moj rad i moji rezultati", ističe Miranović.
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 10:45h

Izvršni direktor Budućnosti Budimir Miranović reagovao je na optužbe trenera mlađih kategorija kluba Janka Miročevića da je bio “u konfliktu interesa” kada je Uprava podgoričkog kluba u junu 2010. donijela odluku da pomogne njegov klub - Bubamaru, za 10.000 eura.

Miranović, koji od decembra 2010. obavlja funkciju prvog operativca najvećeg crnogorskog kluba (prije toga je bio član Uprave), ističe da je odluka donesena po propisima, ali da pomenuti novac nikada nije uplaćen.

"Ne želim da vodim nikakve polemike, a najmanje sa ljudima koji su zaposleni u klubu. Moja vrata su otvorena, uvijek i svima. Isto tako, s obzirom na to da sam javna ličnost, spreman sam da podnesem raznorazne prozivke, čak i one koje nemaju veze sa istinom, ali sam ovoga puta prinuđen da objasnim i iznesem istinu zbog javnosti, a prije svega zbog svoje porodice", kaže Miranović, uz napomenu da odgovara za stvari za koje je lično prozvan, te da iznosi svoj stav, a ne stav kluba.

"Budimir Miranović nije tražio, niti dobio bilo kakav novac od Fudbalskog kluba Budućnost, osim 1997. godine, kada sam kao selektor kadetske reprezentacije Crne Gore i trener mlađih kategorija Budućnosti osvojio sve trofeje i dvije godije zaredom proglašen za najuspješnijeg trenera mlađih selekcija u Crnoj Gori, a klub me na osnovu toga nagradio sa tri hiljade njemačkih maraka".

Miranović dalje objašnjava:

"Činjenica je da sam kao osnivač škole fudbala i fudbalskog kluba Bubamara obavljao funkciju predsjednika još od 2002. godine. U pitanju je škola fudbala koja jedina u Crnoj Gori svim svojim polaznicima pruža besplatne usluge i koja i dalje funkcioniše. Odatle je formiran Fudbalski klub Bubamara Revita koji je za kratko vrijeme postigao vrlo zapažane rezultate. I pored drugih klubova koji su imali evropske ambicije, dvije sekekciije Bubamare su postale prvaci Crne Gore. S obzirom na to da je Budućnost prepoznala kvalitet i iskazala interesovanje za mnoge talentovane igrače Bubamara Revite, a koji su kasnije i postali njeni članovi, Budućnost je na osnovu nadoknade za treniranje trebala da plati mnogo veća sredstva od ovih koja se spominju", kaže Miranović i nabraja igrače koji su prešli iz Bubamare u Budućnost:

"U pitanju su Radunović, Đuranović, Kalač, Đurković, Gazivoda, Boričić, Dragović, Kaluđerović, Radonjić, Popović, sve sami reprezentativci, te Uskoković, Vuljaj i mnogi drugi. Mnogi od njih su potpisali stipendijske ugovore na osnovu kojih je FK Bubamara po propisima stekao pravo na nadoknadu za trening kompezaciju, a ne Budo Miranović. Napominjem da FK Bubamara nije privatan klub, već je registrovana u skladu sa zakonom o sportu Crne Gore, kao i svi ostali klubovi".

Miranović tvrdi da je 12. juna 2010. Odbor direktora Budućnosti, umjesto kompenzacije, donio odluku da se na ime prelazaka fudbalera odobri pomoć Bubamari od 10 hiljada eura.

"Shodno odluci Odbora direktora, koja je donesena 12. juna 2010. godine, ja sam kao tadašnji predsjednik Bubamare uputio dopis FK Budućnost i u skladu sa odlukom dostavio račun, ali ta uplata nikada nije izvršena, što se može provjeriti i u klupskoj arhivi", dodaje Miranović, uz tvrdnju da nema konflikta interesa, bez obzira što je od 2008. do kraja 2010. bio član Odbora direktora Budućnosti.

"Nema konflikta, kada sam u decembru 2010. izabran za izvršnog direktora Budućnosti, automatski sam podnio ostavku na mjestu predsjednika Bubamare.

O svom angažmanu u Budućnosti, Miranović ističe:

"Za moje angažovanje na mjesto izvršnog direktora preporučili su me moj rad i moji rezultati. U klub nisam došao da bih u ovim godinama pravio fudbalsku karijeru, a najmanje zbog biznisa. Osjećam se srećnim i zadovoljnim čovjekom, a srećnim me čini moja porodica i sve ono što sam stvorio čime raspolažem. A, o mojem radu i rezultatima su upoznati mnogi, i u Crnoj Gori i van nje. O tome nikad nisam govorio, ali smatram da je prilika da kažem i posebno istaknem priznanje koje sam dobio 2009. od predsjednika engleske Premijer lige ser Dejvida Ričardsa, koji je prilikom svog boravka u Podgorici izrazio želju da se lično upoznamo i prilikom susreta izrazio želju da bude gost selekcije FK Bubamara na međunarodnom turniru koji svake godine organizuje engleska Premijer liga".

Miranović kaže da je postavljen za izvršnog direktora Budućnosti zbog rada i rezultata, te da će biti na toj funkciji sve dok bude imao podršku ljudi koji vode klub .

"Imali su povjerenje, a imaju ga i sad, bez obzira na razne prozivke. Prihvatio bih sve, ako je cilj iznošenje istine. Ali, u ovom slučaju se radi o lošoj namjeri".

Miranović na kraju nije želio da komentariše optužbe da najmlađe kategorije Budućnosti “nemaju elementarne uslove za trening”.

"O svemu tome će riječ dati uprava kluba, ja sam želio samo da kažem i pojasnim stvari za koje sam lično prozvan. Ne zbog mene lično, već zbog šire javnosti i moje familije", navodi se u reagovanju Budimira Miranovića.

Bonus video: